Встановлено місце перебування понад 200 зниклих безвісти внаслідок підриву Каховської ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Встановлено місце перебування понад 200 зниклих безвісти внаслідок підриву Каховської ГЕС

Встановлено місце перебування понад 200 зниклих безвісти внаслідок підриву Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Мінреінтеграції, правоохоронці встановили місце перебування понад 200 осіб, які вважались зниклими безвісти внаслідок підриву злочинною армією РФ греблі Каховської ГЕС.

Джерело: Telegram Мінреінтеграції

Що відомо про зниклих безвісти внаслідок підриву Каховської ГЕС 

За інформацією представників міністерства, на гарячу лінію уповноваженого з питань зниклих безвісти осіб за особливих обставин надходять звернення щодо зниклих людей, зв'язок з якими перервався після підриву російськими військовими злочинцями греблі Каховської ГЕС.

Зокрема, до відповідного кол-центру надійшло 311 звернень. Не менше 90% з цих звернень стосувались зниклих із тимчасово окупованих територій Херсонської області.

Станом на сьогодні вдалося встановити місцезнаходження 202 жителів Херсонщини, - йдеться у повідомленні відомства.

Зниклими безвісти внаслідок після дамби все ще вважаються 109 людей. Їхні справи передані до Національної поліції для проведення розшуку та слідчих дій.

Що відомо про наслідки підриву Каховської ГЕС  

На території Одеської області посилюють перевірки колодязів через ризик "інфікування" водою з Чорного моря, яке було забруднене внаслідок підриву російськими військовими греблі Каховської ГЕС.

За словами заступниці гендиректора з дослідження фізичних та хімічних факторів Одеського обласного центру контролю та профiлактики хвороб МОЗ України Лідії Степанової, у фахівців велике занепокоєння викликає те, що у колодязі з питною водою можуть потрапити відповідні збудники інфекцій, які вже виявлені в акваторії Чорного моря.

Йдеться про колодязі, які розміщені у радіусі до кілометра від урізу морського узбережжя. Є ризики забруднення водоносних шарів цих джерел водопостачання. Тому розпочинаємо дослідження колодязів на всі показники безпеки, - зазначила Степанова.

Вона підкреслила, що жителям Одеси та Одеської області у такій небезпечній ситуації рекомендовано споживати виключно бутильовану воду та дотримуватися правил гігієни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?