Вступ України в ЄС. Прем’єр Словаччини несподівано змінив свою позицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Вступ України в ЄС. Прем’єр Словаччини несподівано змінив свою позицію

Роберт Фіцо
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який не приховує своєї проросійської позиції, раптово заявив, що його країна не буде блокувати "політичне рішення" щодо старту переговорів про вступ України в ЄС.

Словаччина не заважатиме Україні на шляху до ЄС

За словами Роберта Фіцо, він нібито вважає Україну "абсолютно неготовою" до старту перемовин, однак, попри це, офіційна Братислава не збирається блокувати таке рішення під час саміту 14-15 грудня.

Ми не будемо перешкоджати рішенню Європейської ради про початок переговорів з Україною про вступ до ЄС. Мова йде про політичне рішення, це не має нічого спільного з реальністю. Україна абсолютно не готова до початку переговорів, - заявив прем’єр-міністр Словаччини.

Варто зазначити, що нещодавно шеф словацької дипломатії Юрай Бланар також офіційно підтвердив, що його країна готова підтримати рішення про відкриття переговорів.

Оцінивши реформаторські зусилля у Києві, ми готові підтримати відкриття переговорів про вступ, про що буде йтися на майбутньому засіданні Євроради. Втім, попереду у нашого східного сусіда ще довгий і тернистий шлях, усі необхідні заходи потрібно не лише схвалити, але й втілити у життя та стежити за їхнім дотриманням, – наголосив глава МЗС Словаччини.

Хто може перешкодити старту перемовин про вступ України в ЄС

Угорський лідер Віктор Орбан, який є поплічником російського диктатора Володимира Путіна, не приховує, що буде блокувати ключові рішення щодо України.

Попри те, що з ним про це нещодавно розмовляв глава держави Володимир Зеленський, позицію проросійського політика досі не вдалося змінити.

Що важливо розуміти, проголосувати проти відкриття переговорів може також Австрія.

Не повинно бути ніяких преференцій для України, особливо у порівнянні з Боснією і Герцеговиною, - заявив канцлер Австрії Карл Негаммер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?