Втрати армії РФ побили історичний антирекорд з часів Другої світової
Категорія
Політика
Дата публікації

Втрати армії РФ побили історичний антирекорд з часів Другої світової

Втрати армії РФ побили історичний антирекорд з часів Другої світової
Джерело:  online.ua

Американський Центр стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS) дійшов висновку, що загальні втрати армії РФ під час війни в Україні вбитими та пораненими сягають від 200 до 250 тисяч осіб. Окрім того, наголошується, що з 24 лютого 2022 року втрати країни-агресорки перевищують її сумарні втрати у всіх збройних конфліктах з 1945 року – після закінчення Другої світової.

Джерело: СSIS

CSIS назвав орієнтовні втрати армії РФ у війні проти України

Як стверджують іноземні аналітики, втрати Росії вбитими та пораненими становлять від 200 до 250 тисяч осіб.

Що важливо розуміти, експерти СSIS підрахували втрати не лише регулярних військ, а також найманців різних ПВК, зокрема і «Вагнера», бойовиків так званих «ДНР» та «ЛНР».

Найбільших втрат після закінчення Другої світової війни Радянський Союз зазнав у Афганістані – 14-16 тисяч. У Чечні російські втрати коливаються від 12 до 25 тисяч. З 2014 року і до повномасштабного вторгнення на Донбасі загинуло близько 6-7 тисяч російських військових, - йдеться в повідомленні.

Іноземні аналітики звертають увагу на те, що темп втрат російських військових у війні проти України суттєво перевищує темпи втрат у попередніх конфліктах.

Що важливо розуміти, армія РФ протягом першого року повномасштабної війни в Україні втрачала в середньому від 5 до 5,8 тисяч своїх солдатів щомісяця. До прикладу, у Чечні ця цифра коливалася від 95 до 185 солдатів, а в Афганістані – від 130 до 145 солдатів на місяць.

У чому полягала одна з найбільших помилок Путіна у війні проти України

На переконання представників CSIS, одним із головних прорахунків російського диктатора Володимира Путіна стало те, що він не вірив у підтримку команди Зеленського українським народом.

Кремль був переконаний у тому, що українці не підтримуватимуть теперішню владу та главу держави.

Своєю чергою успіх України пов'язаний з військовими інноваціями, зокрема з використанням дронів, сучасних систем зв'язку та зброї, а також даних, отриманих від цивільних, - пояснюють американські експерти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?