Втрати Росії в Україні ще не досягли критичного рівня — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Втрати Росії в Україні ще не досягли критичного рівня — ГУР

Втрати Росії в Україні ще не досягли критичного рівня — ГУР
Джерело:  online.ua

Втрати Росії на війні значні, але поки що не критичні для противника, оскільки РФ має великий мобілізаційний ресурс і проводить приховану мобілізацію.

Джерело: брифінг представника ГУР Міністерства оборони Вадима Скібіцького

Росія має декілька способів прихованої мобілізації

Втрати Росії на війні значні, але поки що не критичні для противника. Адже у них великий мобілізаційний ресурс. Але проблеми у військах окупанта лишаються. Насамперед – це комплектування бойових підрозділів, брак дефіцитних спеціальностей – механіки-водії, навідники гармат –спеціальності, які потребують спецпідготовки, - сказав Скібіцький.

Також в ГУР повідомляють, що в пунктах постійної дислокації противника не вистачає особового складу, який би сформував батальйон чи батальйонно-тактичну групу. Тепер їх формують з різних частин.

Мобілізація в Росії проходить приховано. Зараз задіюють Бойовий армійський резерв країни – російською БАРС, за рахунок якого комплектуються стрілецькі батальйони. Маємо чіткі свідчення цього. Там немає медкомісій чи інших процедур, ти просто підписуєш контракт у військоматі і їдеш на фронт, – сказав Скібіцький.

Другий спосіб мобілізації у Росії – формування добровольчих батальйонів за національною ознакою. Кремль віддав вказівку на створення таких батальйонів у всіх федеральних утворення. Чисельність одного батальйону – 500-600 осіб, які будуть воювати в Україні.

Також в Росії широко розповсюджено найманство. Це вихідці країн з Близького Сходу переважно, що також суперечить міжнародним конвенціям. Наразі Росія не оголошує мобілізацію, бо для цього треба оголосити війну. Для Кремля – це оголосити поразку та невиконання раніше озвучених планів, – наголосив представник ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?