7-річна українка, яка втратила ногу після удару РФ, перемогла на змаганнях з художньої гімнастики
Категорія
Спорт
Дата публікації

7-річна українка, яка втратила ногу після удару РФ, перемогла на змаганнях з художньої гімнастики

7-річна українка, яка втратила ногу після удару РФ, перемогла на змаганнях з художньої гімнастики
Джерело:  online.ua

7-річна українка Олександра Паскаль, яка торік втратила ногу після обстрілу російськими ракетами, змогла вибороти перемогу на своїх перших змаганнях з художньої гімнастики. Дівчинка виступала з протезом ноги, однак це не завадило їй досягти успіху.

Джерело: Фейсбук Дар'я Герасимчук

7-річна українка перемогла на змаганнях з художньої гімнастики

Такою радісною новиною з українцями поділилася радниця-уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

Олександра Паскаль, що торік втратила ногу від рашистського ракетного обстрілу Одещини, взяла участь у своїх перших змаганнях. Запамʼятайте це імʼя! Це імʼя майбутньої чемпіонки! І ніякі рашисти зі своїми ракетами, поранення та ампутації не зламають нас!, – повідомила Герасимчук.

Юній спортсменці після російського удару довелося пережити складні операції, однак це не зламало її дух та не змусило відмовитися від своєї мрії.

Я дивилася і не могла повірити, як швидко вона реабілітувалась! А найголовніше, яка потужна мотивація має бути у 7-річної дівчинки, щоб так реактивно повернутися в художню гімнастику з протезом ноги! – ділиться своїми враженнями від успіхів гімнастки Дар'я Герасимчук.

Не можна також не згадати про те, що Олександра Паскаль 15 днів перебувала у медикаментозній комі, однак лікарям не вдалося врятувати її ногу, на яку впала плита після російського ракетного удару.

Дитині зробили чимало операцій та поставили протез. У Австрії Олександра проходила тривалий курс реабілітації. 4 місяці дівчинка витратила на те, щоб заново навчитися ходити.

Команда online.ua представила документальний проєкт про дітей, які постраждали від війни

1 червня, до Дня захисту дітей, редакція online.ua представила документальний проєкт «Понівечене дитинство», який розповідає про примусово депортованих до Росії українських дітей.

Що важливо розуміти, за майже півтора року повномасштабної російсько-української війни Києву вдалося повернути менш як 400 дітей.

Влада РФ стверджує, що “евакуювала” 744 тисячі українських дітей. Країна-агресорка активно продовжує незаконно вивозити дітей з тимчасово окупованих територій України.

У фільмі діти та їхні батьки розповіли власні історії. Хтось з них був у полоні, когось примусово вивезли в оздоровчий табір, когось розлучили з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?