ВВС виплатить мільйонну компенсацію за скандальне інтерв’ю з принцесою Діаною
Категорія
Світ
Дата публікації

ВВС виплатить мільйонну компенсацію за скандальне інтерв’ю з принцесою Діаною

ВВС виплатить мільйонну компенсацію за скандальне інтерв’ю з принцесою Діаною
Джерело:  online.ua

Британське правосуддя невмолиме і невідворотнє. У цьому вчергове змогли переконатись жителі Туманного Альбіону. 26 років тривала судова суперечка у Великому суді Британії між позивачами — членами королівської родини, принцами Гаррі та Вільямом і відповідачем — найбільшою за кількістю слухачів британською компанією суспільного телерадіомовлення ВВС.

Джерело: The Daily Mail

Під час тривалого судового розгляду, 78-річний колишній суддя Великого суду Британії, лорд Джон Дайсон, визнав журналіста ВВС Мартіна Башира винуватим у використанні обманної тактики і порушенні етичних норм, прийнятих в новинарній компанії.

Як заявив брат принцеси Діани, Чарльз Спенсер - нікому на той час фактично не відомий журналіст Мартін Башир продемонстрував йому сфальшовані банківські виписки. За цими виписками можна було зробити висновок, що королівська родина змушує прислугу слідкувати за Діаною і вона отримує за цю окрему послугу відповідну винагороду.

Як стверджує Чарльз, документи були умисно підготовлені таким чином, щоб підірвати у принцеси Діани довіру до королівської родини і змусити її погодитись дати викривальне інтерв’ю щодо головних мешканців Букінгемського палацу.

І мета, котру поставив перед собою журналіст, була досягнута.

Скандальне інтерв'ю принцеси Діани

В 1995 році на телевізійні екрани ВВС вийшло легендарне інтерв’ю, в якому дружина принца Чарльза щиро поділилась найінтимнішими деталями свого подружнього життя, перебування у офіційній лондонській резиденції британських монархів, розповіла про інтрижки свого чоловіка з іншими жінками і власний бурхливий роман з сином єгипетського мільярдера Доді аль-Файєдом.

Ці відвертості принцеси Діани викликали такий ефект в політичних колах Британії та всього світу, який можна сміливо порівняти з екстремальним, 9-бальним, землетрусом.

І тепер, за наслідками розслідування, компанія, в якій свого часу працював Мартін, має сплатити в благодійний фонд, назву якого згодом оприлюднять принци Гаррі та Вільям, 2 мільйони доларів компенсації.

Що ж стосується самого журналіста, з вини якого ВВС понесла такі витрати, то Мартін Башир минулого тижня з компанії звільнився — за станом здоров’я.

У своєму інтерв’ю журналіст вибачився перед родичами принцеси, однак висловив сумнів, що саме здійснена ним фальсифікація могла стати останнім переконливим аргументом, який підштовхнув принцесу Діану погодитись на розмову перед телевізійними камерами 26 років тому для 20 мільйонної аудиторії.

Читайте також:

  • Королівський торт з весілля Чарльза і Діани продали на аукціоні за рекордну суму.

  • Відомо, чому принц Чарльз відмовився йти на відкриття пам'ятника принцесі Діані.

  • Джон Траволта вперше розповів про свій танець з принцесою Діаною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?