WSJ дізналося про новий план Пентагона щодо стримування Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

WSJ дізналося про новий план Пентагона щодо стримування Китаю

WSJ дізналося про новий план Пентагона щодо стримування Китаю
Джерело:  online.ua

Міноборони США має намір долучити стартапи Кремнієвої долини до фінансування і розробки нових технологій озброєнь, щоб у такий спосіб спробувати зупинити військовий прогрес Китаю. Про це американські журналісти дізналися від своїх інсайдерів.

Джерело: The Wall Street Journal 

США схвильовані стрімким розвитком Китаю

Як вдалося дізнатися редакції видання, Пентагон хоче залучити приватний капітал, оскільки занепокоєний тим, що наразі оборонна промисловість Штатів стала залежною від декількох великих компаній, які не дивують інноваціями.

Офіційний Вашингтон також незадоволений тим, що Китаю вдалося отримати перевагу у деяких ключових технологіях.

Йдеться як про невеликі дрони, так і про гіперзвукові ракети. Це китайська влада зробила, завдяки використанню зовнішніх державно-приватних фондів.

 Згідно з даними експертів, інвестиції КНР в технологічний сектор уже перевищили 1 трильйон доларів.

Китай організований як Кремнієва долина, а Пентагон - як детройтський автовиробник. Це нечесна боротьба, - заявив Стів Бланк, співзасновник Центру інновацій національної безпеки "Гордіїв вузол" при Стенфордському університеті.

США хочуть залучити Кремнієву долину до стримування Китаю

Команда американського лідера Джо Байдена нещодавно запросила 115 млн дол на фінансування нового підрозділу Пентагону під назвою Управління стратегічного капіталу.

Останній повинен буде залучити більше інвестицій, зокрема венчурного капіталу, в компанії, що виробляють технології та продукцію, які вважаються критично важливими для військових. Це ще один з низки заходів Міноборони США, спрямованих на збір ідей з-поза меж традиційного оборонного сектору.

Журналісти звертають увагу на те, що Пентагон доволі довго демонстрував зацікавленість у співпраці з нетрадиційними постачальниками в технологічній галузі, однак на цьому шляху досягти чогось конкретного йому поки не вдалося.

Декілька стартапів, які вже співпрацюють із Пентагоном, мали рахунки в банку Silicon Valley (SVB), який збанкрутував у березні, і посадовці з військового відомства намагалися придумати план, як допомогти компаніям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?