Хакери КНДР вкрали з міжнародної біржі майже 150 млн дол криптовалюти
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакери КНДР вкрали з міжнародної біржі майже 150 млн дол криптовалюти

Хакери
Джерело:  Reuters

Хакери з Північної Кореї вкрали 147,5 млн дол у криптовалюті з біржі HTX наприкінці 2023 року, а потім відмили їх через платформу Tornado Cash у березні 2024 року.

Хакери КНДР крадуть гроші з криптовалютних бірж

Cпостерігачі повідомили комітету з санкцій Ради Безпеки ООН, що вони розслідували 97 ймовірних північнокорейських кібератак на криптовалютні компанії в період між 2017 і 2024 роками на загальну суму близько 3,6 млрд дол США.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на доповідь ООН.

Сюди входить атака наприкінці минулого року, коли з криптовалютної біржі HTX було викрадено 147,5 млн дол, які були відмиті в березні цього року, повідомили спостерігачі комітету.

За словами спостерігачів, лише у 2024 році вони виявили "11 крадіжок криптовалют на суму 54,7 млн дол", додавши, що багато з них "могли бути здійснені ІТ-працівниками КНДР, випадково найнятими невеликими компаніями, пов'язаними з криптовалютами".

Спостерігачі заявили, що, за даними держав-членів ООН і приватних компаній, північнокорейські ІТ-спеціалісти, які працюють за кордоном, приносять "значний дохід для країни".

Північна Корея перебуває під санкціями ООН з 2006 року, і ці заходи були посилені з роками з метою скорочення фінансування її балістичних ракетних і ядерних програм.

Хакерські атаки Північної Кореї

Reuters ознайомився з неопублікованим звітом ООН, у якому йдеться про розслідування кібератак.

Комісія розслідує 58 підозрюваних кібератак КНДР на компанії, пов’язані з криптовалютою, у період з 2017 по 2023 роки, вартістю приблизно 3 млрд дол, які, як повідомляється, допомагають фінансувати розробку зброї масового знищення КНДР, — пишуть монітори.

Раніше Пхеньян заперечував звинувачення в хакерських атаках чи інших кібератаках.

Однак відомо, що хакерські групи Північної Кореї, підпорядковані Головному розвідувальному управлінню Пхеньяна — продовжували здійснювати велику кількість кібератак.

Тенденції включають атаки КНДР на оборонні компанії та ланцюжки поставок, а також все більший спільний доступ до інфраструктури та інструментів, — зазначають спостерігачі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?