Я діяла серцем. Харлан записала звернення після дискваліфікації — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Я діяла серцем. Харлан записала звернення після дискваліфікації — відео

Я діяла серцем. Харлан записала звернення після дискваліфікації — відео
Джерело:  online.ua

Українська фехтувальниця Ольга Харлан вперше висловилася після дискваліфікації, яку отримала на чемпіонаті світу. Вона відмовилася потиснути руку нейтральній спортсменці з РФ Анні Смирновій.

Джерело: Ольга Харлан

Харлан вперше відреагувала на дискваліфікацію

Сьогодні був, як ви бачите, дуже важкий і важливий день. Те, що відбулося, створює дуже багато запитань, але й, водночас, дуже багато відповідей. Ми зрозуміли, що та країна, яка тероризує нашу державу, наших людей, наші сім'ї також тероризує й спорт, - сказала Харлан.

27 липня українська фехтувальниця перемогла з рахунком 15:7 російську спортсменку Анну Смірнову. Після того, як Харлан відмовилася потиснути їй руку, українку виключили зі списку учасниць турніру.

Що відбулося сьогодні - це те, що й мало відбутися. Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці та діяла своїм серцем. Коли я почула про те, що мене хочуть зняти зі змагань, дискваліфікувати, дати мені чорну картку - звісно, це мене вбило. Вбило настільки, що я кричала від болю. Але потім я почала оживати, тому що ви. Ваші меседжі, сторіз, підтримка - підтримка кожного. А особливо підтримка від наших бійців, що нас захищають. Коли я чую це, що я мотивую їх, що цей вчинок їх замотивував - це неможливо передати. Дякую кожному з вас, кожному бійцю, що нас захищає.

Вона зазначила, що ніколи нікого не можна примусити до миру.

Особливо українців. Ніколи. Жодних рукостискань. Ніколи. Тому так буде завжди. І я, мабуть, як всі у цьому світі, адекватному світі, розумію, що правила мають змінитися. Бо змінюється світ. Але те, що я відчуваю від вас усіх - не передати словами. Дякую кожному, відчуваю все. Ви в моєму серці. Слава Україні, - сказала вона.

Після відмови Харлан потиснути руку Смірновій, росіянка чекала на доріжці упродовж 52 хвилин, очікуючи на вердикт від Міжнародної федерації фехтування.

Президент федерації фехтування України Михайло Ілляшев повідомив, що Харлан не отримала чорну картку, а рішення про її дискваліфікацію з'явилося після того, як їй поставили нову суперницю. Україна готує апеляцію на це рішення щодо українки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?