Як багатозадачність руйнує наше життя — попередження експертки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як багатозадачність руйнує наше життя — попередження експертки

Як багатозадачність руйнує наше життя — попередження експертки
Джерело:  online.ua

Сучасний ритм життя, особливо на тлі повномасштабної війни, змушує більшість із нас виконувати декілька завдань одночасно. Однак така економія часу має вкрай негативні наслідки. Які саме — пояснила засновниця Neuro Implant Clinic Вікторія Степаненко.

Джерело: "Економічна правда"

Чому мультизадачність є небезпечно для людського організму

За словами експертки, поєднання кількох навіть найлегших справ має негативний вплив на наші когнітивні здібності.

Вікторія Степаненко звертає увагу на те, що таким наш мозок створила природа і з нею краще не сперечатися.

Людський мозок не пристосований до того, щоб виконувати кілька завдань одночасно. Вся справа у контексті – зазвичай він перебуває у довгостроковій пам'яті, і мозку вкрай важко перемикатися над завданнями з їх передісторією та попереднім досвідом, - пояснює фахівчиня.

Фото — istockphoto.com

За словами Вікторії Степаненко, лише 2,5% населення планети може спокійно жити у ритмі постійно мультизадачності без жодної шкоди для свого здоров'я.

А от інші 97,5% будуть стикатися зі серйозними проблемами, якщо вирішать економити свій час таким способом.

Які негативні наслідки має багатозадачність

Насамперед йдеться про перенавантаження мозку. На тлі цього людина починає гірше засвоювати нову інформацію, з'являються проблеми з пам'яттю та формулюванням своїх думок.

З часом також можуть виникати головні болі, а повернення до завдання забиратиме дуже багато часу. Потім інтерес до навчання та мотивація до роботи падають, і виходити з цього стану дуже важко. Для розуміння, ці симптоми дуже близькі до того, хто страждає на деменцію або хворобу Альцгеймера, - наголошує Вікторія Степаненко.

Експертка звертає увагу на те, що вкрай важливо навчитися планувати свій щоденний графік і ніколи не забувати про відпочинок.

Читайте також:

  • Науковці оцінили вплив сну на тривалість життя людини

  • Вчені заявили про суттєве збільшення довжини пеніса протягом останніх років

  • У США створили контрацептив для чоловіків зі 100% ефективністю

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?