Як може виглядати весняний контрнаступ ЗСУ — думка військового експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Як може виглядати весняний контрнаступ ЗСУ — думка військового експерта

Як може виглядати весняний контрнаступ ЗСУ — думка військового експерта
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко розповів, що найбільш вірогідним сценарієм контрнаступу ЗСУ є першочергове звільнення Запорізької області.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Який є сценарії контрнаступу ЗСУ на сході та півдні

Військовий експерт розповів, як саме може здійснюватися контрнаступ України.

Я скажу так, що для того, щоб іти на Крим через лівобережну Херсонщину, треба форсувати Дніпро. Форсування Дніпра - це реалістична місія, але вона має досить негативну складову - це великі втрати, - зазначив він.

Як додав Коваленко, ці втрати неминучі через велику кількість артилерії у ворога та можливість вести вогонь саме по цім напрямкам форсування. Тому висадити десант на Лівому березі Дніпра - це реалістичний сценарій, але маловірогідний.

Тому ми на це не підемо, ми не будемо використовувати цей сценарій, а ось який ми будемо використовувати сценарій, краще знає Генеральний штаб ЗСУ. Але може, поки розпочнеться контрнаступ, вони і інший якийсь сценарій будуть мати, - повідомив він.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ із Запорізького напрямку

Спікер вказав, що, ймовірно, ЗСУ оберуть наступ із Запорізького напрямку.

Запорізька область взагалі-то є ключем до півдня. Це головний ключ до півдня, бо звільнення Запорізької області - це шлях до звільнення Лівобережної Херсонщини і південної Донеччини, вихід до Азовського моря, вихід до адміністративної межі тимчасово окупованого півострова Крим. І це початок сценарію звільнення Криму, - повідомив він.

Також Коваленко додав, що звільнення Запорізької області змусить окупантів самостійно тікати з Лівобережної Херсонщини, бо якщо наші бійці переріжуть їм можливість відходу через Запорізьку область.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?