Як Росія тримає суспільство згуртованим через страх перед покаранням — відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як Росія тримає суспільство згуртованим через страх перед покаранням — відео

Як Росія тримає суспільство згуртованим через страх перед покаранням — відео
Джерело:  online.ua

Академік Української академії наук Віталій Луньов розповів про жорстокість як концепт державної політики РФ та як ця жорстокість вплинула на викрадених українських дітей.

Джерело:  ютуб-канал Deva Clinique

 Росія пропагує жорстокість своєму суспільству

Луньов зазначає, що державна політика Росії пов'язана з дуже складним концептом. Це концепт жорстокості.

Це такий наратив, який Росія нав'язує суспільству для того, аби насправді підбадьорювати своїх, нав'язуючи їм ідеї героїзму того, що вони роблять зараз. Це є ключовим і головним, оскільки російське суспільство зараз дуже згуртоване через страх перед покаранням, яке вони неминуче очікують у зв'язку з тим, що вони розуміють зміст всіх своїх дій.

За словами академіка, Росія як держава, завжди закидує наратив жорстокості для того, аби підтримувати відповідний баланс агресії і насильства по відношенню до інших.

І чим аморальніший буде вчинок, тим більше стабільний буде рівень жорстокості, оскільки людина, яка цей вчинок вчинила, не може вже повернутися до свого нормального стану. Жорстокість це більш складний стан. І він спрямований на те, аби не повернути людину до свого нормального стану. Бо навіть коли ця людина після акту жорстокості повертається до себе начебто минулого, вона вже бачить себе жорстокого агресивного.

Дітей, які пережили жорстокість росіян, складніше повертати до нормального життя

Складніше, бо в них є досвід. Розумієте, будь яка психотерапія чи психологічна реабілітація - це зустріч двох досвідів: твій досвід як фахівця, більш дорослої людини, і досвід хлопчика, дівчинки, який зазнав чи зазнала того, що ти навіть не можеш уявити.

Луньов поділився випадком зі своєю колегою, яка провела бесіду з дитиною, яка пережила жостокість росіян.

В мене десь місяць тому колега одна розповідала, що коли вона з таким випадком мала працювати, то десь 7 хвилин поговорила, а потім просто втікла. Тобто коли ти починаєш все це чути чи уявляти, це є дуже складним, і ти потім посилаєшся на свій власний ресурс, на свій досвід, на свої психотерапевтичні техніки, в які ще багато психологів вірять і ти розумієш, що тобі дуже складно щось протиставити, тому про що взагалі йдеться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?