Як Росія використовує головування в РБ ООН для піару та маніпуляцій — відповідь Веніславського
Категорія
Україна
Дата публікації

Як Росія використовує головування в РБ ООН для піару та маніпуляцій — відповідь Веніславського

Як Росія використовує головування в РБ ООН для піару та маніпуляцій — відповідь Веніславського
Джерело:  online.ua

Представник Президента України у ВР Федір Веніславський в етері online.ua розповів, що дасть РФ головування в Радбезі ООН та як можна пришвидшити виключення Росії з ООН.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Україна працює над виключенням Росії з Радбезу ООН

Росія своїм постійним членством в Радбезі блокує будь-які рішення, які йдуть на користь України та засуджують злочини збройної агресії РФ.

В праві є таке поняття зловживання правом. І це класичний приклад, коли Росія всупереч всім нормам міжнародного права зловживає своїм статусом. Ми і надалі консолідуємо зусилля, — зазначив Веніславський.

За його словами, зараз постійні члени Радбезу говорять про те, що РФ сумнівно-легітимно займає місце в організації.

Тому ми і далі будемо в цьому напрямку тиснути, залучати всі можливі міжнародно-правові механізми, які в підсумку дозволять виключити Росію зі складу постійного члена Радбезу ООН. Це дуже складний процес, тому що таки прецедентів нема, це буде перший, — додав представник Президента України у ВР.

Він наголосив, що головування РФ у Радбезі – це чергове знущання з міжнародного права. Оскільки ООН була створена 1945 році після Другої світової війни з метою унеможливлення будь-яких злочинів.

Росія намагається маніпулювати. Зловживаючи правом, РФ ініціює обговорення питань, які зміщують акценти на нібито порушення України, — сказав Веніславський

Як Україні може зашкодити головування РФ у Радбезі ООН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав головування Росії в Радбезі ООН з 1 квітня злим жартом.

Росія узурпувала своє місце; вона веде колоніальну війну; її лідер є військовим злочинцем, який розшукується Міжнародним кримінальним судом за викрадення дітей. Світ не може бути безпечним місцем з Росією в Радбезі ООН, — написав Кулеба.

Постпред України в ООН Сергій Кислиця назвав це "найсумнішим днем в історії ООН, якщо справедливість не переможе”.

Кожного місяця головою Радбезу ООН стає нова країна-член. Востаннє РФ головувала в Радбезі у лютому 2022, коли розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Постпред РФ в ООН Василь Небензя вже повідомив, що у квітні очікує на візит до штаб-квартири ООН у Нью-Йорку міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, який повинен взяти участь у кількох засіданнях Ради.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?