Як заколот у РФ змінив ставлення США до Путіна — дані Politico
Категорія
Політика
Дата публікації

Як заколот у РФ змінив ставлення США до Путіна — дані Politico

Як заколот у РФ змінив ставлення США до Путіна — дані Politico
Джерело:  online.ua

Після гучного заколоту у Росії американська влада дійшла висновку, що так звані "червоні лінії" очільника Кремля Володимира Путіна насправді є гнучкішими, ніж вважалося раніше, зокрема й щодо питання постачання озброєння Україні.

Джерело:  Politico

З Путіна почали злітати маски

На переконання американських політиків, однією з причин для укладення угоди з Пригожиним для Путіна було бажання уникнути широкомасштабного насильства на території Росії.

Це змусило декого (на Заході - ред.) замислитися над тим, чи можуть вони піти далі і надати Україні смертоноснішу зброю з більшою дальністю дії – зокрема F-16. Вони думають: червона лінія Путіна може бути м'якшою, ніж вважалося раніше, і він може вирішити не йти на ескалацію, побоюючись розширення конфлікту – так вважають двоє людей, знайомих з ходом дискусії. Але вони підкреслили, що жодного рішення ще не прийнято, - пише видання.

Заколот у РФ також може вплинути на війну в Україні

Нещодавно журналісти поцікавилися у шефа американської дипломатії Ентоні Блінкена, чи може хаос у російській армії прискорити контрнаступ ЗСУ.

Я гадаю, що є така можливість, - відповів глава Держдепу.

За його словами, офіційний Вашингтон досі уважно спостерігає за тим, як розвиваються події на полі бою й не поспішає робити висновки.

На переконання іноземних аналітиків, "стриманість" Путіна під час угоди з Пригожиним може бути ознакою його раціональності". Інші ж бояться того, що ослаблений диктатор може стати ще більш божевільним.

Крихкість путінського режиму також змушує деяких американських посадовців детальніше розглядати можливість постпутінської Росії – і ядерного запасу, який може стати ще більш дестабілізуючим фактором для світового порядку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?