Японія хоче підписати документ про ядерне роззброєння на саміті G7
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія хоче підписати документ про ядерне роззброєння на саміті G7

Японія хоче підписати документ про ядерне роззброєння на саміті G7
Джерело:  online.ua

Під час травневого саміту Великої сімки уряд Японії може представити документ щодо ядерного роззброєння та нерозповсюдження.

Джерело: NHK

Японія може зпропонувати новий документ про ядерне роозброєння

19 травня в Хіросімі на заході Японії розпочнеться саміт G7.

Очікується, що основними питаннями порядку денного будуть війна в Україні, ядерне роззброєння та нерозповсюдження, а також ситуація в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також дії Китаю в регіоні.

Минулого тижня міністри закордонних справ країн G7 провели переговори на яких погодилися працювати над створенням без'ядерного світу.

Міністр закордонних справ Японії Хаясі Йосімаса підкреслив, що міністри детально обговорили питання ядерного роззброєння та нерозповсюдження, оскільки майбутній саміт пройде в Хіросімі, яка стала першим містом, що зазнало ядерного бомбардування.

Ща повідомленням видання, старший заступник міністра закордонних справ Японії Оно Кейічі веде кулуарні переговори з офіційними особами інших країн G7 щодо видання підсумкового документа про роззброєння на саміті на додаток до спільної заяви лідерів G7.

Повідомляється, що Японія, як голова Великої сімки, хоче надіслати з Хіросіми рішучий сигнал про скасування ядерної зброї.

Що відомо про Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь 

2010 року у Празі був підписаний договір СНО-3 або New Start. Термін його дії – 10 років.

За умовами договору передбачається, що кожна сторона скоротить свої запаси ядерних боєзарядів до 1550 одиниць, і до 700 одиниць для міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і важких бомбардувальників.

У 2021 році США продовжили дію СНО-3 з РФ.

У лютому 2023 року Путін оголосив, що РФ припиняє свою участь у договорі, але не виходить з нього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?