З початку вторгнення РФ Повітряні сили виявили 240 тисяч повітряних цілей
Категорія
Україна
Дата публікації

З початку вторгнення РФ Повітряні сили виявили 240 тисяч повітряних цілей

З початку вторгнення РФ Повітряні сили виявили 240 тисяч повітряних цілей
Джерело:  online.ua

З початку повномасштабного вторгнення РФ радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили понад 240 тисяч повітряних цілей росіян. Наразі українські війська здатні знищувати до 80% повітряних цілей противника.

Джерело: Валерій Залужни й, начальник радіотехнічних військ ПС ЗСУ генерал Михайло Донченко

ЗСУ можуть знищити до 80% російських ракет

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітав військовослужбовців та працівників радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України з професійним святом.

Також він повідомив, що від 24 лютого, радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та супроводжено понад 240 тисяч повітряних цілей противника.

Близько 80% знищується нашими вогневими засобами. Це сотні тисяч врятованих життів, це збережена інфраструктура. І це показник високої майстерності наших воїнів. Пишаюся, дякую за службу і вітаю із професійним святом військовослужбовців та працівників радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України! Вічна пам’ять тим, хто наблизив нас до Перемоги, але, на жаль, не розділить її з нами.

За словами начальника радіотехнічних військ ПС ЗСУ генерала Михайла Донченка, наразі радіотехнічні війська здатні виявляти та видавати інформацію, що дозволяє знищувати до 80% повітряних цілей противника.

Це досить високий відсоток, зважаючи на втрати, і особливо – в перший тиждень широкомасштабної війни. Тим більше, що у цій війні вперше радіотехнічні війська стали виконувати непритаманні їм раніше функції. По-перше, РТВ в принципі ніколи не працювали по крилатих ракетах та безпілотних літальних апаратах. Але війна змусила вчитися на ходу, безпосередньо у бойових умовах опановувати науку виявляти складні високошвидкісні цілі, нетипові для радіотехнічних військ.

Окрім цього, радіотехнічні війська крім джерела радіолокаційної інформації є і активним учасником вогневого ураження повітряних цілей.

Так, стрільцями-зенітниками підрозділів РТВ з переносних зенітно-ракетних комплексів уже знищено близько 20 крилатих ракет та до півсотні БПЛА різного призначення, серед яких, в тому числі, і «Ланцет», «Куб», «Леєр» та інші, сказав Донченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?