За два-три тижні Україна буде готова до контрнаступу — Сергій Гайдай
Категорія
Україна
Дата публікації

За два-три тижні Україна буде готова до контрнаступу — Сергій Гайдай

За два-три тижні Україна буде готова до контрнаступу — Сергій Гайдай
Джерело:  online.ua

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в етері online.ua розповів про труднощі, з якими стикається ворожа армія, а також коли Україна зможе розпочати свій контрнаступ.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Коли Україна буде готова до контрнаступу

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, кулеметники психічно не витримують. Вони говорять "дайте нам якийсь час для відпочинку. Психологічно важко декілька діб підряд постійно вбивати росіян, а вони все далі й далі йдуть.

Скільки б там не було новомобілізованих, вони ніяк не вплинуть на хід бойових дій, - зазначив Гайдай.

Україна чекала на величезний наступ з боку Росії. Він вже йде, але це не виглядає, що о 4 годині ранку 100 тисяч людей пішли в наступ за підтримки важкої техніки й авіації, додав голова ОВА.

У Росії проблема з тим, щоб мобілізованих одягнути у військову форму, привезти з різних місць дислокації, розмістити біля фронту, дати боєкомплект тощо.

Уявім собі картину. Є СТО, яке чудово працюють. В нього є 3 бокси. Скільки він зможе відремонтувати техніки? Три одиниці, за певний період. А йому привезли 33 одиниці. Чи зможе він їх відремонтувати? Так, зможе. Але за який час? За два тижні, за місяць, - сказав Гайдай.

За словами очільника Луганської ОВА, те, що зараз відбувається і є частиною російського наступу.

Натомість в Україну їде західна техніка, боєкомплекти, артилерія, танки, бронемашини. Це і вливатиме на контрнаступ України.

Враховуючи те, що ще пару тижнів земля буде просто як багнюка, а після проходження хоча б десятка техніки її взагалі так розбиває, що проїхати неможливо. Це і допоможе нам. За ці два-три тижні, коли почне підсихати земля і можна спокійно буде їздити, я думаю ми вже будемо готові до нашого контрнаступу, - переконаний Гайдай.

Чому провалився новий масштабний наступ окупантів

Російська мобілізація на окупованих територіях Луганської області не змінить ситуацію на полі бою в регіоні, переконаний Гайдай.

Знаєте, коли Путін оголосив про так звану "часткову" мобілізацію, я одразу сказав, що це не дасть величезної військової переваги на полі бою. Річ у тому, що коли людей цивільних професій беруть і без підготовки кидають на фронт, то вони перетворюються на статистів, які гинуть у величезних кількостях.

Згадаймо, наскільки у нас суттєво почала збільшуватися кількість ліквідованих солдатів РФ, геометрично почала зростати... Чому? Тому що за 2-3 місяці неможливо із цивільного зробити кадрового військового, — пояснює Сергій Гайдай.

За словами очільника Луганської ОВА, більшість російських мобілізованих, які потраплять на фронт в Україні, мають лише одну мрію — втекти та вижити.

Саме тому й провалився новий "великий" наступ Росії, оскільки мобілізовані не знають, як воювати, не налаштовані це робити й хочуть просто втекти додому будь-яким способом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?