За тиждень до підриву на Каховській ГЕС сфотографували авто з вибухівкою – AP
Категорія
Україна
Дата публікації

За тиждень до підриву на Каховській ГЕС сфотографували авто з вибухівкою – AP

За тиждень до підриву на Каховській ГЕС сфотографували авто з вибухівкою – AP
Джерело:  online.ua

На Каховській гідроелектростанції (ГЕС) трохи більше як за тиждень до її підриву росіянами сфотографували автомобіль із вибухівкою.

Джерело: AP

За тиждень до підриву на Каховській ГЕС сфотографували авто з вибухівкою

Як повідомили у виданні, на фотографіях, зроблених українським дроном 28 травня, можна помітити припаркований на греблі автомобіль, усередині якого видніються великі бочки, одна з яких, ймовірно, була під’єднана до міни: кабель тягнувся до берега річки, який контролювали російські війська.

За словами українських спецпризначенців, на яких посилається видання, автомобіль повинен був зупинити будь-яке українське просування дамбою, а також посилити запланований вибух у машинному відділенні ГЕС й знищити верхню частину дамби.

Водночас наголошується, що одного замінованого авто було б недостатньо для зруйнування всієї греблі.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Нагадаємо, що дамбу Каховської ГЕС спроєктували так, щоб протистояти майже будь-якому зовнішньому нападу, який тільки можна уявити. Докази свідчать про те, що Росія підірвала його зсередини.

Зауважимо, після підриву Каховської дамби 6 червня повені позбавили українських військ будь-якого шансу переправитися через річку Дніпро для підтримки свого контрнаступу. Проте ця вигода для Кремля може бути нетривалою.

Варто додати, що спочатку на сайті видання Bild був заголовок “Росіяни підірвали величезну дамбу”, а потім його змінили на “В Україні підірвали величезну дамбу”.

Зазначимо, що американський історик Тімоті Снайдер надав десять порад, як варто писати про техногенну катастрофу після підриву росіянами Каховської ГЕС. Внаслідок зруйновання дамби відбувається багато наслідків одночасно, за якими важко встежити, тому він виклав думки про те, як відповідально висвітлювати цю подію.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?