За Україну загинув громадянин Польщі. Останні кадри з командиром взводу Інтернаціонального легіону
Категорія
Україна
Дата публікації

За Україну загинув громадянин Польщі. Останні кадри з командиром взводу Інтернаціонального легіону

За Україну загинув громадянин Польщі. Останні кадри з командиром взводу Інтернаціонального легіону
Джерело:  online.ua

Боєць ЗСУ, командир взводу Інтернаціонального легіону, громадянин Польщі Міхал загинув у війні за Україну проти російських окупантів. Так сталося, що він був одним з героїв документального фільму «Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів», який вийшов за пару днів до його загибелі.

Уся команда online.ua висловлює свої співчуття рідним, близьким, побратимам та посестрам Міхала. Ми мали честь познайомитись з тобою, і світла пам’ять про тебе залишиться у наших серцях. Низький уклін тобі навіки, Герою та Друже України!

Історія Міхала у фільмі про Інтернаціональний Легіон

Міхал став одним з героїв документального фільму «Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів», який команда online.ua знімала наприкінці січня — на початку лютого 2023 року.

Під час зйомок Міхал розповів нам, що перед від’їздом з батьківщини своїм рішенням захищати Україну на полі бою поділився лише з батьком.

Його друзі та близьке оточення дізналися про те, що він служить у ЗСУ, вже згодом, через пару місяців після того, як він долучився до Легіону.

У стрічці Міхал звернувся до співвітчизників із закликом допомагати Україні:

Не ставтеся до добровольців у Легіоні як до найманців або як до людей, які приїхали заради розваги. Тому що такі люди дуже швидко їдуть звідси. У Легіоні воюють ті, хто ведуть боротьбу за ідею. Тут дійсно дуже хороші люди!

Багато хто з нас гине. Ми воюємо не за гроші, а за ідею. Намагайтесь допомагати Україні настільки, наскільки це можливо. Допомагайте українським Збройним Силам! Маємо віру в те, що ця війна якнайшвидше закінчиться. Дякую!

Також Міхал був переконаний, що чим більше зброї буде надано Україні, тим швидше закінчиться війна.

Чим більше зброї буде надано Україні, тим швидше закінчиться війна. Подивіться, які проблеми люди мають в Україні, наскільки сильно постраждала промисловість у порівнянні з європейськими країнами. Підтримка України — це всього лише платити на 10% більше за молоко або хліб. Це — нічого, — сказав він.

Незабаром фільм «Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів» буде перекладено ще кількома іноземними мовами, зокрема польською.

Що відомо про командира взводу Інтернаціонального Легіону Міхала

Міхал долучився до Інтернаціонального Легіону майже на початку повномасштабного вторгнення Росії та обороняв Україну з квітня 2022 року.

Про його загибель стало відомо з повідомлення міністра канцелярії Ради міністрів Польщі Міхала Дворчика.

На жаль, це не найкращий час. Сьогодні загинув ще один український солдат — громадянин Польщі, а двоє, поранені кілька днів тому, досі перебувають у важкому стані, — повідомив Дворчик.

Кореспондент Polsat News Матеуш Лаховський написав у Twitter, що Міхал неодноразово говорив про те, що боровся за волю України та безпеку Польщі.

За місяць у нього закінчувався контракт. Він хотів повернутися на батьківщину і знову служити у Війську Польському. А набутий бойовий досвід передавати товаришам по службі. Він міг повернутися раніше, але хотів виконати свій обов’язок. Не вдалося, — зазначив Лаховський.

Також польський воєнний кореспондент розповів, що Міхала поранили кілька місяців тому. Він міг продовжувати відновлюватись вдома, але повернувся до своїх побратимів на фронт.

Коли ви бачите таких персонажів у фільмах, ви думаєте, що вони занадто ідеалізовані, щоб бути реальними. Але Міхал був саме таким. Він назавжди залишиться для мене втіленням воїнської честі, — написав він.

Президент України Володимир Зеленський вручив командиру взводу Інтернаціонального легіону, громадянину Польщі Міхалу медаль «За відвагу» місяць тому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?