ЗАЕС може втратити підключення до останньої резервної лінії електропередач
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗАЕС може втратити підключення до останньої резервної лінії електропередач

ЗАЕС може втратити підключення до останньої резервної лінії електропередач
Джерело:  online.ua

Ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишається небезпечною. Остання резервна лінія електропередач на станції пошкоджена з 1 березня. Через це можливий перехід на живлення від генераторів.

Джерело: МАГАТЕ

Живлення ЗАЕС від генераторів може тривати максимум 10 днів

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомляє про ймовірність відключення Запорізької АЕС від останньої резервної лінії електропередач.

Остання резервна лінія електропередач 330 кіловольт на Запорізькій атомній електростанції, пошкоджена з 1 березня, залишається відключеною та перебуває в ремонті, - зазначив голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Відновлення лінії було заплановано на 5, 10, а потім 13 березня, але цього так і не сталося. Повторне підключення заплановане на 23 березня.

Станції потрібне зовнішнє електропостачання для виконання основних функцій ядерної безпеки. Без резервної лінії будь-яке пошкодження лінії 750 кВ призведе до повної втрати електростанції за межами майданчика, – наголосив Гроссі.

Протягом трьох тижнів ЗАЕС отримувала електроенергію лише від однієї основної зовнішньої лінії електропередач 750 кВ. Будь-яке пошкодження якої призведе до повної втрати електростанції за межами майданчика.

Після відключення станція може перейти на живлення від генераторів максимум на 10 днів.

Окупанти влаштовують на роботу на ЗАЕС людей без відповідної освіти

Росіяни почали набирати на ЗАЕС нефахових працівників, через відмови підписувати договори з окупаційним Росатомом.

Ми бачимо, що хтось поїхав, розуміючи, що жити в такому психологічному, фізичному тиску і працювати спокійно він не зможе. Хтось поїхав за кордон. Комусь окупанти заблокували вхід за проукраїнську позицію і за відмову підписувати контракти з фейковою компанією від Росатома і заблокували пропуски на станцію.

За словами Орлова, урешті-решт окупанти стикнулись з питанням, що працювати практично нікому, і тому вони почали набирати персонал без фахової освіти і досвіду роботи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?