Загибель відомого бойовика ДНР: журналіст повідомив подробиці про нього
Категорія
Події
Дата публікації

Загибель відомого бойовика ДНР: журналіст повідомив подробиці про нього

Загибель відомого бойовика ДНР: журналіст повідомив подробиці про нього
Джерело:  online.ua

Вбитий під Авдіївкою Донецької області терорист з позивним "Грек"  був одним з найдосвідченіших польових командирів так званої ДНР, учасником безлічі військових операцій. До подій 2014 року "Грек" служив в українській армії.

Як повідомляє ONLINE.UA, про це розповів журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов у своєму Facebook.

За словами журналіста, в суботу ввечері під Авдіївкою військові 72-ої бригади ВСУ завдали удару по окопах і по тилових позиціях бойовиків, з яких постійно вівся обстріл позицій сил АТО. Супротивник зазнав великих втрат, і в неділю вранці туди були спрямовані резерви Республіканської гвардії, які також потрапили під влучний вогонь української артилерії.

Поблизу цих траншей була знищена ціла група російських найманців і командир 1-го батальйону 100-ої бригади ДНР Іван Балакая - позивний "Грек".

Читайте також: Жорстокі бої на Донбасі: в українських вояків нові втрати

Про Балакая відомо, що це колишній громадянин України, колишній військовослужбовець, з Донецька, який брав участь з перших днів в антиукраїнських демонстраціях, організованих російськими спецслужбами 1-го березня 2014-го, і перейшов на бік ворога.

"Ліквідація "Грека" - це важлива заслуга чоловіків з 72-ої. Ми збережемо світлу пам'ять про тих, хто стояв на смерть за український Донбас", - підсумував журналіст.

Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше стало відомо про величезні втрати бойовиків так званої ДНР, які 29 січня пішли на ескалацію конфлікту в районі авдіївської промзони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?