Західні аналітики порахували кількість втрачених армією РФ танків у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні аналітики порахували кількість втрачених армією РФ танків у війні проти України

Західні аналітики порахували кількість втрачених армією РФ танків у війні проти України
Джерело:  online.ua

Аналітики з моніторингової групи Oryx порахували, що від початку розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України російська армія вже втратила щонайменше 1 тис танків.

Джерело:   CNN

Окупанти втратили переважну більшість боєздатних танків 

Зазначається, що від початку війни російська окупаційна армія могла втратити близько половини всіх боєздатних танків, що є на озброєнні.

Дані моніторингу вказують, як зазначають експерти, що 544 російські танки були захоплені українськими військами, 79 пошкоджено і 65 кинуто.

Наголошується, що дані включають тільки візуально зафіксовані докази.

За словами Якуба Яновського, військового аналітика моніторингової групи, фактичні втрати РФ можуть становити близько 2 тис танків.

Росія розпочала війну, маючи близько 3000 справних танків… тому є велика ймовірність, що Росія втратила половину придатних для використання танків, - підкреслив аналітик.

Крім того, за підрахунками Oryx, 500 з лишком танків, захоплених Україною, повністю покривають танкові втрати ЗСУ - близько 459 одиниць.

У той же час, за інформацією представників Десантно-штурмових військ ЗСУ, українські військові влаштували російським окупантам пекельну зустріч під Мар'їнкою на Донеччині та змусили тікати, кинувши зброю і поранених товарищів.

Військові зазначають, що на днях до взводу ворожої піхоти намагались здійснити спробу непомітно наблизитись до позицій українських військових, рухаючись лісо-смуговою зоною.

Утім, повітряна розвідка вчасно помітила висування противника. Командиром десантного підрозділу було прийнято рішення трохи підпустити штурмовий підрозділ окупантів, аби той вийшов на добре пристріляну ділянку. По суті, противнику було завчасно підготовлено вогневий мішок, - повідомляють військові.

Коли ворожа піхота зайшла у визначене місце, десантники відкрили по ній прицільний вогонь зі станкових гранатометів та кулеметів.

Понісши численні втрати, окупанти втекли кидаючи зброю та поранених товаришів, - зазначають представники ДШВ ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?