Західні аналітики прогнозують зміни у війні із настанням зими
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні аналітики прогнозують зміни у війні із настанням зими

Західні аналітики прогнозують зміни у війні із настанням зими
Джерело:  online.ua

На думку західних аналітиків та військових експертів, із настанням зими інтенсивність наступальних дій ЗСУ та армії РФ буде знижуватись і переходити у позиційну фазу, яка може тривати до півроку.

Джерело:  The New York Times

Як зима вплине на контрнаступ ЗСУ

Зокрема, у матеріалі видання зазначається, що представники адміністрації президента США Джо Байдена очікують, що усі наступальні операції протягом зимового періоду будуть згорнуті.

ЗСУ вже зруйнували плани Кремля стосовно широкої анексії українських територій.

За словами представників Пентагону та американської розвідки, армія РФ відвела війська з Херсону через занепокоєння загрози оточення військових та відсутності шляхів постачання.

Зимова пауза могла б тривати до пів року. Наприкінці листопада дощ і м’який ґрунт сповільнять рух обох армій. Потім, коли температура впаде і земля замерзне, танкам і вантажівкам буде легше рухатися. Але ймовірність сильних снігопадів і ще холоднішої погоди може ускладнити для погано оснащеної російської армії початок будь-якого нового наступу, - йдеться у матеріалі видання.

Зазначено, що "через зумовлену погодою паузу в основних військових рухах війна увійде в нову фазу".

Росія, ймовірно, посилить свої атаки на інфраструктуру,щоб тероризувати українців. На думку аналітиків, Україна може активізувати таємну кампанію, щоб показати, що вона може завдати удару у відповідь навіть по території Росії, - наголошують аналітики.

Представники адміністрації Байдена кажуть, що вкрай необхідно використати зимове уповільнення для відновлення постачання оборонної та наступальної зброї Україні.

За словами військових аналітиків,під час паузи, що насувається, обидві сторони також перенавчатимуть війська та "готуватимуться до нового напору в лютому".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?