Захисники Панджшера заявили, що змогли розгромити талібів
Категорія
Світ
Дата публікації

Захисники Панджшера заявили, що змогли розгромити талібів

Захисники Панджшера заявили, що змогли розгромити талібів
Джерело:  online.ua

Афганський журналіст та речник фронту опору Фахім Дашті стверджує, що угруповання бойовиків "Талібана" чисельністю в тисячу осіб ввечері 4 вересня було заблоковане та розгромлене в північно-східній частині Панджшера.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Захисники Панджшера повідомили, що розгромили талібів

"Протягом ночі і сьогоднішнього ранку (неділі - ред) більша частина угруповання була ліквідована, взята в полон під час втечі і відступу місцевим населенням за допомогою сил опору... В інших частинах долини штату ситуація перебуває під цілковитим контролем бійців фронту, що виступають проти талібів", - йдеться в повідомленні.

Як стверджують представники Фронту національного опору Афганістану, "Талібан" вирішив мобілізувати проти Панджшера на шести напрямках понад 20 тисяч бойовиків.

Варто звернути увагу на те, що самі бойовики поки не коментували те, що відбувається навколо Панджшера 5 вересня.

 Згідно з останніми даними, не менше 17 осіб загинули в результаті стрільби в Кабулі на честь святкування того, що бойовики "Талібану" нібито захопили провінцію Панджшер - останню, яка чинила спротив талібам в Афганістані.

Згодом місцеві журналісти повідомили, що бойовики, які захопили контроль над Афганістаном, відтермінували формування нового уряду країни.

Евакуація з Афганістану

Нагадаємо, "Талібан" 15 серпня зайняв столицю Афганістану Кабул і оголосив про повний контроль території країни. Президент Афганістану Ашраф Гані втік з країни.

Європейські країни почали масову евакуацію своїх громадян з Афганістану. Бажання виїхати з країни виявили і численні афганці, які бояться режиму “Талібану”.

Україна організувала шість евакуаційних літаків, які вивезли з Афганістану 650 осіб: українців і громадян інших країн.

Бойовики "Талібану" раніше заявляли, що евакуація з країни закінчиться 31 серпня.

Читайте також:

  • Останній бастіон проти Талібану: чим відома Панджшерська долина, яку не зміг захопити навіть СРСР.

  • У Кабулі стався новий вибух — серед жертв є діти і жінки.

  • США нанесли авіаудар по авто з терористами ІДІЛ в Кабулі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?