Законопроєкт про мобілізацію. Нардепи подали понад 1000 правок — що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

Законопроєкт про мобілізацію. Нардепи подали понад 1000 правок — що це означає

Мобілізація
Джерело:  РБК Україна

Народні депутати України внесли понад тисячі правок до нового законопроєкту про мобілізацію. Для того, шоб їх розглянути, комітет ВР з питань національної безпеки витратить не менше тижня.

За законопроєкт про мобілізацію проголосують у Раді не раніше березня

Народні депутати продовжують вносити свої правки до нового законопроєкту про мобілізацію в Україні.

Про це розповів секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Завтра, 21 лютого, — останній день, коли народні депутати можуть внести правки до законопроєкту про мобілізацію в Україні.

Станом на зараз вже внесено понад 1000 поправок. За моєю оцінкою, комітету знадобиться не менше тижня на їхнє опрацювання. Тому я припускаю, що цей документ може бути винесений на голосування в зал до другого читання не раніше початку березня.

Роман Костенко

Роман Костенко

Нардеп України

Перше читання законопроєкту про мобілізацію

Верховна Рада 7 лютого схвалила у першому читанні законопроєкт про посилення мобілізації. 243 народні депутати підтримали проєкт закону, 12 проголосували проти і утрималися — 45.

Раніше заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв вказував як мінімум на два спірні моменти, які стосувалися людей з інвалідністю, третьої групи в тому числі, та повісток по електронному кабінету.

Після того, як законопроєкт був прийнятий у першому читанні, у Міноборони України заявили, що під час підготовки документа про мобілізацію до другого читання команда Міністерства оборони України опрацює з профільним комітетом Верховної Ради всі пропозиції щодо покращення закону.

Крім того, на протирічність норм, які містить законопроект, вказував і уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Новий законопроєкт про мобілізацію було внесено Раду 30 січня після доопрацювання. Це вже друга спроба змінити норми мобілізації в Україні. При цьому і до другого документа виявилося не менше питань, ніж до першого його варіанту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?