Залужний домовився з МО про демобілізацію за певних умов
Категорія
Україна
Дата публікації

Залужний домовився з МО про демобілізацію за певних умов

Валерій Залужний
Валерій Залужний

26 грудня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний офіційно підтвердив, що він домовився з Міноборони України про демобілізацію військових за 36 місяців, однак для цього мають бути виконані конкретні умови.

Демобілізація в Україні: коли та як вона може відбутися

Як зазначає Головнокомандувач ЗСУ, одна з ключових умов це те, що не буде масштабних загострень полі бою.

Другий важливий фактор — щоб за 36 місяців бійців на фронті було ким замінити.

Я чітко розумію, що наші бійці зараз на фронті у надскладних і дуже важких умовах роблять свою справу, завдяки якій ми можемо зараз з вами спокійно спілкуватися. Звісно, мені б хотілося, щоб люди, які йдуть до війська, і особливо ті, які вже служать, чітко розуміли, скільки їм необхідно буде воювати, – пояснив Валерій Залужний.

Він також вкотре нагадав про те, що захищати Україну повинні усі, а не лише якась частина населення.

За словами Головнокомандувача ЗСУ, станом на сьогодні він незадоволений роботою ТЦК.

Ми прослідкували, щоб ключові посади залишилися і продовжили роботу. Щодо керівників - деяких уже звільнили, але процес змін триває.

Україна має можливість одночасно готувати до 10 бригад

Також Валерій Залужний розкрив деталі підготовки мобілізованих до війни і окремо приділив увагу молоді від 18 до 25 років.

Я згоден з будь-якими ініціативами, які навіть підвищують відповідальність за потрапляння людини на фронт непідготованою. Такого бути не може. У нас є чудова можливість використовувати як наші можливості, так і можливості наших партнерів - і вони приділяють підготовці наших військ велику увагу.

Окрім того, Головнокомандувач ЗСУ закликав українців не довіряти матеріалам західних ЗМІ, адже вони не розуміють що насправді відбувається в Україні.

Вони абсолютно не розуміють, що відбувається тут, і скажемо так, там є дуже маленький відсоток тих експертів, з якими дійсно можна погодитись.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?