Президент Литви описав сценарій вторгнення Росії в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Литви описав сценарій вторгнення Росії в НАТО

Гітанас Науседа
Джерело:  Delfi

На переконання лідера Литви Гітанаса Науседи, російський диктатор Володимир Путін може розпочати вторгнення на територію країн НАТО, якщо Захід зупинить свою підтримку України.

У Литві попереджають про можливу війну РФ і НАТО

Лідер Литви не вірить в те, що підтримка України під час її війни з Росією може одного дня просто зупинитися.

Однак якщо таке дійсно станеться, то країнам Альянсу треба буде ще активніше почати готуватися до вторгнення армії РФ.

Це залежатиме від сценарію війни в Україні. Якщо Росії не вдасться повернути все на свою користь, то, звісно ж, вона застрягне там надовго і не зможе воювати на кількох фронтах. Якщо все буде інакше, і Захід раптом відвернеться від України, не надаватиме їй необхідної допомоги... Так, тоді може статися так, але ймовірність такого сценарію невелика, – заявив Гітанас Науседа, коментуючи розмови про загрозу НАТО з боку Росії.

Як зазначає президент Литви, абсолютно ніхто достеменно не знає, чого очікувати від очільника Кремля Володимира Путіна.

Саме тому потрібно готуватися до найгіршого з усіх можливих розвитку подій на міжнародній арені й не гальмувати та блокувати допомогу Україні.

Боррель б’є на сполох через плани Путіна

На переконання шефа європейської дипломатії Жозепа Борреля, у разі перемоги Росії в повномасштабній війні проти України з’явиться вкрай серйозна загроза для існування Європейського Союзу.

Якщо ми не змінимо курс найближчим часом і не мобілізуємо всі наші можливості, якщо ми дозволимо Путіну виграти війну в Україні і не зможемо зупинити трагедію в Газі, наш проєкт зазнає значної шкоди, – пояснив дипломат.

Він також звернув увагу на те, що у ключове питання сьогодення полягає не в тому, чи зможе Росія перемогти Україну на полі бою, а в тому, що Європа робить, "щоб не дати Росії виграти війну".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?