Запаси газу в українських сховищах на третину нижчі, ніж торік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Запаси газу в українських сховищах на третину нижчі, ніж торік

Запаси газу в українських сховищах на третину нижчі, ніж торік
Джерело:  online.ua

Запаси природного газу в підземних сховищах (ПСГ) України на початок вересня становлять 18,2 млрд кубометрів, що майже на 30% менше показників минулого року.

Джерело: "Укртрансгаз".

Про це повідомляється на сайті державної компанії "Укртрансгаз" з посиланням на дані держкомпанії "Оператор ГТС України".

Станом на 1 вересня газові сховища України заповнені на 59%.

Акціонерне товариство "Укртрансгаз" прогнозує, що до початку опалювального сезону в українські підземні сховища газу (ПСГ) буде закачано понад 19 млрд куб. м. природного газу.

19 млрд. куб.м. достатньо, щоб стабільно без жодних проблем пройти зиму.

Запаси газу 2020 року

Майже всі попередні роки Україна входила до зимового періоду із запасами газу близько 17 млрд кубометрів. Минулого року в ПСГ закачали набагато більше газу ( 28,3 млрд кубометрів, з них 10 млрд – газ іноземних компаній) через ризик непідписання транзитного договору з Росією, порівняно теплий опалювальний сезон 2019-2020 років та низькі ціни на газ у Європі.

Водночас, в "Укртрансгазі" кажуть, наявність чи відсутність транзиту палива територією України не визначає проходження опалювального сезону.

Транзит важливий для України з політичної та економічної точки зору. Але для проходження зими важливішу роль відіграють запаси газу в ПСГ, внутрішній видобуток нафти й імпорт газу з Європи.

Як повідомлялося раніше, НАК «Нафтогаз України» достроково, на початку серпня, виконала план Кабміну, який передбачав на середину жовтня закачати в ПСГ щонайменше 17 млрд кубометрів природного газу.

Цікаво, що українські сховища використовують понад 100 компаній із 26 країн. На сьогодні іноземні компанії зберігають в ПСГ 3,5 млрд кубометрів газу.

Читайте також:

  • В Міненерго оцінили масштаби економічної загрози Україні від Північного потоку-2.

  • Експерт пояснив, як частковий запуск Північного потоку-2 вдарить по Україні.

  • Зеленський підписав закон про реструктуризацію "газових" боргів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?