Зеленський повідомив про безпрецедентне знищення потенціалу РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив про безпрецедентне знищення потенціалу РФ

Зеленський повідомив про безпрецедентне знищення потенціалу РФ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що просто зараз на Донбасі Збройні сили України знищують безпрецедентно багато російських сил і техніки, які армія РФ вже ніколи не зможе відновити.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський повідомив про безпрецедентне знищення потенціалу Росії на Донбасі

За словами президента, 14 лютого він поспілкувався з бійцями ЗСУ та командувачами, а також провів декілька важливих нарад.

Від них український лідер дізнався, що ситуація на передовій, особливо у Донецькій та Луганській областях, залишається вкрай складною.

Зеленський звертає увагу на те, що там не припиняються бої за кожен метр нашої землі.

Маємо розуміти значення цих боїв. Кожен метр, виграний там, – це захист усієї нашої держави. Кожен день, який наші герої вистояли в Бахмуті, у Вугледарі, у Мар’їнці та інших містах і громадах Донбасу, – це скорочення російської агресії на тижні. Саме там зараз відбувається безпрецедентне знищення російського потенціалу. Усе, що ворог втратить на нашому Донбасі, він уже не зможе відновити. І це саме той потенціал російської агресії, від якого в керівництві держави-терориста очікували знищення всієї нашої України, - наголосив український лідер.

Глава держави також нагадав, що його команда робить усе можливе, щоб Збройні сили України отримали ще більше зброї, більш далекобійну зброю й більшу потужність для наступу, який готують наші захисники

Що важливо розуміти, саме цьому була присвячена й 9-та зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), що відбулася 14 лютого в Брюсселі.

Що відомо про результати "Рамштайн-9"

Як стверджує глава Пентагона Ллойд Остін, понад 8 країн нададуть ЗСУ танки Leopard 2. Це Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди.

Окрім того, наголошується, що Польща та Чехія передадуть Україні радянські танки на додаток до вже відправлених.

Системи ППО Patriot Київ отримає від США, Німеччини та Нідерландів, а Франція та Італія передадуть ППО SAMP/T.

Також зазначається, що партнери Києва домовилися передати ЗСУ боєприпаси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?