Засновник Telegram Дуров отримав громадянство Франції
Категорія
Технології
Дата публікації

Засновник Telegram Дуров отримав громадянство Франції

Засновник Telegram Дуров отримав громадянство Франції
Джерело:  online.ua

Засновнику Telegram Павлу Дурову надали французьке громадянство. Це підтверджує документ, наведений Telegram-каналом Ateo Breaking, де вперше з'явилася ця інформація. За попередньою інформацією, програмісту та колишньому гендиректору VKontakte надали громадянство згідно з указом прем'єр-міністра країни Жана Кастекса. Це сталося ще 25 серпня, але розголосу з цього приводу поки що не було.

Джерело: Telegram-канал Ateo Breaking

У документі йдеться про деякого Дурову 1984 року народження, місцем народження вказується Ленінград, СРСР. Це дані відомого програміста, який виїхав із Росії та заявив, що повертатися не збирається.
Експерти російського видання Forbes пояснили, що в даному випадку для натуралізації не обов'язково мешкати в країні певний час, але потрібно знати французьку мову.

Раніше Дуров повідомляв, що має кілька громадянств. Принаймні в 2017 році йшлося про Сент-Кітс і Невіс на Карибських островах, крім РФ.

Cкріншот документа, що підтверджує зміну громадянства Дурова (фото - t.me/Ateobreaking/47112)

Причому він отримав закордонний паспорт там у 2013 році, хоча сам у Сент-Кітсі та Невісі жодного разу не був. Цей документ він використав для подорожей до ЄС та Великобританії без віз.

Після деяких чуток, Дуров спростовував три роки тому інформацію про нібито наявне у нього громадянство Великобританії. У 2018 році ЗМІ виявили, що на сайті Реєстраційної палати Великобританії з'явився запис про юрособу Тelegram Open Network Ltd, зареєстровану на ім'я Павла Дурова. Прийом у документах пояснювалося, що Дуров, нібито, має британське громадянство та проживає у Великій Британії.

Інформацію про зміну громадянства Дуровим активно коментують у Telegram

  • "молодець, що на батьківщині не потрібен і віз до Росії не буде мати відношення".

  • "Правильно зробив, всі нормальні люди валять з путінської Росії, якщо є можливість".

  • “Гаразд, ви на інших подивіться! Пашу змішали з неграми та арабами”

  • “От і Франція теж саме зробила, і я підозрюю за що. У цієї людини крім телеграма нічого немає, а користувачі в ньому - його нафта, ось їй і він і торгнув, швидше за все не за гроші, а за свою особисту ненависть до муслімів, ну а французький уряд як бонус громадянство йому”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?