Засновник Twitter попередив світ про нову серйозну загрозу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Засновник Twitter попередив світ про нову серйозну загрозу

Засновник Twitter попередив світ про нову серйозну загрозу
Джерело:  online.ua

Співзасновник та генеральний директор компанії Twitter Джек Дорсі звернув увагу міжнародної спільноти на те, що інфляція у світі продовжує бити рекорд за рекордом, оновлюючи нові моторошні максимуми. На переконання Дорсі, це лише початок.

Джерело: CNBC

Засновник Twitter прогнозує гіперінфляцію у світі

Відомий бізнесмен, капітал якого сягає 14,1 мільярда доларів, переконаний, що насамперед буде погіршуватися ситуація з інфляцією у Штатах. Свій прогноз він озвучив, коментуючи нещодавню новину про те, що споживча інфляція у США наближається до 30-річного максимуму. Ба більше, почало стрімко рости занепокоєння щодо того, що ця проблема може бути набагато гіршою, ніж передбачали політики.

"Гіперінфляція змінить усе. Це вже відбувається", – попередив підприємець у своїй соціальній мережі.

Варто звернути увагу на те, що гіперінфляція - це інфляція, яка вийшла з-під контролю, ситуація, коли ціни вкрай швидко ростуть, також стрімко знецінюється грошова одиниця.

На переконання Дорсі, інфляція – це саме та проблема, з якою зіткнеться не тільки США, а й увесь світ. Що важливо розуміти, про це міжнародну спільноту також раніше попереджав американський інвестор та мільярдер Пол Тюдор Джонс. Як стверджує останній, інфляція - наразі найбільша загроза для світових ринків та соціуму.

"Однак одна справа прогнозувати зростання інфляції, а зовсім інша – говорити про гіперінфляцію, яка знецінює національні валюти та повністю руйнує економіки. Більшість інвесторів не зайшли так далеко у своїх прогнозах, як Дорсі. Тиждень тому очільник ФРС США Джером Павелл заявив, що інфляційний тиск "ймовірно, триватиме довше, ніж очікувалося". Він також зазначив, що невдовзі ФРС планує почати скорочувати економічні стимули, які багато хто називає однією з головних причин стрімкої інфляції", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

  • Прем’єр уточнив особливості проєкту держбюджету на 2022 рік.

  • Держбюджет-2022 розглянуть в Раді — яким сферам нададуть пріоритет.

  • В пріоритеті медики, військові та ветерани: Марченко представив у Раді проєкт держбюджету-2022.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?