Західні аналітики заявили про поразку авіації РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні аналітики заявили про поразку авіації РФ в Україні

Знищений гелікоптер армії РФ
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS), авіація злочинної армії РФ провалила поставлені завдання в Україні та зазнала численних втрат. 

Що відомо про провал авіації РФ зі встановлення переваги у небі над Україною

Російські військово-повітряні сили продемонстрували слабкі результати у війні Москви проти України, зазнавши значних втрат деяких ключових літаків. Між ворогами залишається паритет у повітрі, а не перевага в повітрі, і це ситуація, яку Україна має підтримувати, - зазначається у матеріалі.

Аналітики IISS підкреслюють, що ВКС РФ не змогли встановити контроль над українським повітряним простором попри власну тотальну чисельну перевагу у літаках над Україною.

Аналітики підкреслюють, що справа не у бездіяльності російської авіації, а в її не ефективності.

Так, у аналітичному огляді зазначається, що від початку масштабної війни проти України злочинна армія РФ втратила близько 40% ударних гелікоптерів Ка-52, значну частину винищувачів-бомбардувальників Мі-35 і Мі-28.

Окрім цього значних втрат зазнав парк вертольотів РЕБ Мі-8МТПР-1, який скоротився щонайменще на 20%.

Знищення літака дальнього радіовиявлення А-50 і пошкодження командно-штабного літака Іл-22М також стало ударом по оперативній спроможності і моральному стану ВКС. 

Як армія РФ намагається зменшити втрати у війні проти України

Аналітики підкреслюють, що для зменшення витрат та збереження впливу на ситуацію на фронті російські окупанти все частіше використовують далекобійну зброю.

Так, росіяни все частіше використовують літаки Су-34 для скидання плануючих авіабомб, які можна випускати з більшої дистанції, щоб уникнути українських наземних ППО малої дальності.

Також росіяни використовують цей літак для ударів керованими ракетами "повітря-земля" Х-59.

Аналогічно ударні вертольоти Ка-52М та Мі-28НМ зараз використовують ракети класу "повітря-поверхня" ЛМУР, які дозволяють їм вражати цілі на більшій відстані, не наближаючись безпосередньо до лінії фронту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?