Заяву про припинення військової допомоги Україні було вирвано з контексту — Дуда
Категорія
Політика
Дата публікації

Заяву про припинення військової допомоги Україні було вирвано з контексту — Дуда

Заяву про припинення військової допомоги Україні було вирвано з контексту — Дуда
Джерело:  online.ua

За словами президента Польщі Анджея Дуди, заяву прем'єр-міністра Матеуша Моравецького щодо припинення військової допомоги Україні було вирвано з контексту. 

Джерело: новини Укрнет  з посиланням на  TVN24

Як слід розуміти заяву Моравецького про припинення військової допомоги Україні 

Дуда зазначив, що заява Моравецького була інтерпритована найгіршим чином.

На мою думку, прем'єр-міністр просто сказав ось що: ми не збираємося передавати Україні нове озброєння, яке ми зараз купуємо в межах модернізації польської армії. У нас обох була однакова позиція. Ми не можемо передати наше нове озброєння, яке ми зараз купуємо за мільярди доларів для польської армії, щоб зміцнити її, зміцнити безпеку Польщі, комусь іншому. Нікому. Я сам буду першим, хто виступить проти передання цього нового озброєння, яке ми зараз отримуємо з Південної Кореї або США, наприклад, нових Abrams, або комплектів Patriot, або HIMARS, - припустив польский лідер.

Чому Дуда не зустрівся із Зеленським у США 

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що не зміг провести анонсовану зустріч із Володимиром Зеленським "через фіксований час".

Польський лідер сказав, що в той час, коли він мав би зустрітися із Зеленським, "я стояв на трибуні й виголошував промову".

При цьому Дуда додав, що пізніше "з його боку", зустріч могла б відбутися, "якби українська сторона висунула таку вимогу".

Щойно буде можливість, я обов'язково поговорю з ним, але ми точно не будемо говорити при світлі камер. Тільки так, як ми вже говорили багато разів, ми будемо говорити віч-на-віч, так, як розмовляють двоє друзів, які хочуть вирішити різні складні ситуації, - зазначив Дуда.

Водночас Дуда сказав, що вважає "несправедливим" слова Зеленського про те, що Польща своїми односторонніми обмеженнями на зерно готує "сцену для московського актора".

Це суперечка, яка стосується певного маленького шматочка наших відносин. Не проєктуймо її на все, тому що вона не має під собою ніякого підґрунтя, і від неї виграють лише інші, - наголосив президент Польщі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?