Збірна Іспанії здобула перемогу на Євро-2024 з футболу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна Іспанії здобула перемогу на Євро-2024 з футболу

Збірна Іспанії
Джерело:  online.ua

Національна команда Іспанії обіграла збірну Англії у фіналі чемпіонату Європи.

Головні тези:

  • Збірна Іспанії обіграла збірну Англії у фіналі Євро-2024, завдяки сильній грі та вдалим ударом гравців.
  • Перемога національної команди Іспанії розбурхала серця футбольних уболівальників завдяки голам Н. Вільямса, Оярсабаля та Палмера.
  • Футбольний поєдинок був напруженим, але іспанці продемонстрували активну гру та визначну оборону, що дозволило їм стати чемпіонами Євро-2024.
  • Збірна Іспанії підкорила чемпіонат завдяки ефективним атачам та впевненій грі у центрі поля, забезпечивши собі титул лідера з кількості здобутих трофеїв у історії Євро.
  • Завдяки перемозі на Євро-2024, збірна Іспанії встановила нові стандарти в футболі та відзначилася вражаючими досягненнями у спортивній історії.

Збірна Іспанії тріумфувала на Євро-2024 з перемогою над Англією

Іспанія — Англія — 2:1

Голи: Н. Вільямс, 47, Оярсабаль, 86 — Палмер, 73

"Фурія Роха" пішла в пресинг на чужій половині з перших хвилин. Такий підхід дозволив іспанцям заволодіти ініціативою. Дві спроби подач від Вільямса провалилися, тож підопічні Луїса де ла Фуенте вирішили потримати м'яч у центрі поля.

Поступово "Три леви" вирівняли становище. Однак, перші моменти організувала збірна Іспапнії. Спершу в перспективній позиції опинився той же Вільямс, але його удар підкатом заблокував Стоунз. А далі Ле Норман спробував виконати бісіклету після кутового — неточно.

Належного розвитку ці епізоди не отримали. Команди перейшли до боротьби в центрі поля, а голкіпери команд відверто нудьгували у власних володіннях. Збірна Англії спробувала "засушити" матч контролем на власній половині. Розлінувалися й іспанці, намагаючись пройти редути команди Гарета Саутгейта вкрай прямолінійно.

Однак, один момент на двох до перерви таки відбувся. Це Фоден у доданий арбітром час на дальньому куті воротарського відгукнувся на навіс Райса зі штрафного. Однак, його постріл став здобиччю Сімона. Без голів у першому таймі.

Як пройшов другий тайм

Зате на старті другої половини Іспанія вибухнула забитим м'ячем. "Фурія Роха" полетіла атакувати з перших секунд і швидко була винагороджена голом. Це Вільямс на лівому куті штрафного отримав передачу Ямала та холоднокровно пробив у дальній!

Іспанці вирішили не збавляти обертів. Ось Ольмо відправив м'яч повз стійку другим темпом. Далі випад Морати заблокували, а Вільямсу забракло влучності. Англія відповіла на 64-й хвилині — Беллінгем із півкола штрафного відправив м'яч за сантиметри від нижнього кута воріт.

"Три леви" вимушено відкрилися, тож цікавий футбол пішов у бік обох воріт. Пікфорд потягнув фірмовий удар Ямала з лінії штрафного, Руїс відправив м'яч над поперечиною, а Оярсабаль пробив у руки голкіперу. А далі зіграв джокер Саутгейта.

На 70-й хвилині керманич англійців випустив Палмера замість Мейну. Лідеру лондонського "Челсі" вистачило трьох хвилин, щоб повернути батьківщину в гру. Сака розігнав контратаку та віддав на Беллінгема, а той переадресував Палмеру, який технічним низовим ударом зняв павутину з нижнього кута воріт — 1:1!

За інерцією збірна Англії провела ще кілька гострих атак. Однак, доволі швидко віддала ініціативу іспанській команді.

На 82-й хвилині нагоду знову вивести "Фурію Роху" вперед змарнував Ямал, пробивши в Пікфорда метрів із 10-ти. Однак, ще за чотири хвилини іспанці забили менш очевидний м'яч — Кукурелья прострілив із лівого флангу, а Оярсабаль в дотик зіграв на випередження.

Англія ще спробувала штурмувати володіння Сімона. Були навіть удари в рамку воріт іспанської збірної, але забити вдруге хлопцям Саутгейта не судилося. Збірна Іспанії втримала переможний рахунок і стала лідером за кількістю здобутих трофеїв Анрі Делоне (4 титули).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?