Збірна РФ потрапила у допінговий скандал на Олімпіаді-2022
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна РФ потрапила у допінговий скандал на Олімпіаді-2022

Збірна РФ потрапила у допінговий скандал на Олімпіаді-2022
Джерело:  online.ua

Церемонія вручення медалей командного змагання з фігурного катання, запланованого на вівторок, не відбулася і була відкладена на невизначений термін через «юридичну проблему», повідомив Міжнародний олімпійський комітет. Це стосується тесту на допінг російських фігуристів.

Джерело: Inside The Games

 Підозра у допінгу російських атлетів

Ситуація стосується тесту на наркотики для підвищення продуктивності, який здали російські фігуристи перед приїздом у Пекін.

Ситуація виникла сьогодні, вона вимагає юридичних консультацій з [Міжнародним союзом фігуристів]. Оскільки є юридичні наслідки, я не можу говорити про багато. Це якась нова проблема, - сказав речник Міжнародного олімпійського комітету Марк Адамс.

Росіяни виграли золото в турнірі в понеділок. Срібло взяли США, а бронзу – Японія. Канада була четвертою і потенційно могла б піднятися на подіум.

Проте церемонія не відбулася і була перенесена на вівторок, тепер невідомо, коли вона відбудеться.

Будь-яке питання про допінг може вплинути на будь-кого з російських фігуристів, які ще збираються змагатися в окремих змаганнях протягом наступних дев’яти днів змагань.

Ви можете покластися на те, що ми робимо абсолютно все, і всі роблять абсолютно все, щоб цю ситуацію можна було вирішити якомога швидше, тому що у нас є спортсмени, які завоювали медалі, – сказав Адамс.

Навіть якщо суперечка буде вирішена без проблем і церемонія нагородження пройде як є, сама затримка лише посилить підозри щодо росіян, які з легкістю виграли золото в командному заліку.

Історія допінгових скандалів РФ

Офіційно Росію відсторонено від цих Олімпійських ігор через державні операції з допінгом. Це включає будівництво спортивних локацій поруч із допінг-лабораторією для Зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, де роздавали допінг для російських спортсменів.

МОК дозволив російським спортсменам, які не були причетні до цього скандалу, брати участь у наступних Олімпійських іграх під назвою «Олімпійський комітет Росії». Це відмінність не робить особливої різниці. Вони носять синій, білий і червоний кольори, і хоча гімн Росії заборонено грати на церемонії нагородження, немає сумнівів, кого вони представляють.

Крім того, минулого тижня на церемонії відкриття був присутній президент Росії Володимир Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?