Збірна України поступилась Італії у кваліфікаційному матчі Євро-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України поступилась Італії у кваліфікаційному матчі Євро-2024

Збірна України поступилась Італії у кваліфікаційному матчі Євро-2024
Джерело:  online.ua

Національна футбольна збірна України поступилась команді Італії у відбірковому матчі на Євро-2024. 

Джерело: Online.ua

Як проходив поєдинок

На початку зустрічі італійська команда завололіда ініціативою. І вже на 12-й хвилині Судаков необачно впав і втратив м'яч поблизу власних воріт, а Дзакканьї швидко зорієнтувався і віддав передачу на Фраттезі. Хавбек прийняв м'яч і другим дотиком пробив у ближній кут Бущану – 1:0.

Однак і після забитого голу італійська команда продовжила штурмувати ворота української збірної.

У середині тайму господарі забили вдруге. Дзаньйоло змістився до центру та пробив із дистанції, але влучив у партнера по команді. Утім, Фраттезі зорієнтувався в ситуації та низовим ударом "прошив" Бущана. Арбітр спершу гол скасував через офсайд, але втручання VAR суддівську помилку виправило.

Після цього українська команда стала грати більш сміливо та провела серію небезпечних атак.

 Як наслідок, ще до перерви гості зуміли відквитати один м'яч. У затяжній атаці збірної України Ярмоленко добив м'яч у сітку з кількох метрів.

Що відбувалось у другому таймі

Зі стартом другої половини на полі стало ще цікавіше. Ось Довбик із гострого кута відправив сферу над воротами після передачі Судакова. У відповідь Дзакканьї пробив у дотик повз рамку після перспективного пасу Дзаньйоло. А згодом Бущан реабілітувався за власну помилку, перевівши на кутовий підступний удар Распадорі.

Поступово збірна Італії знову повністю заволоділа ініціативою. "Скуадра Адзурра" спробувала зняти всі запитання щодо переможця протистояння заздалегідь. Як наслідок, обороні української збірної довелося неабияк попотіти і в другій 45-хвилинці.

На якийсь час італійці фактично затиснули "синьо-жовтих" у власному штрафному майданчику. У ці хвилин Скальвіні головою пробив вище воріт після кутового, а з пострілом Дзаньйоло з дистанції упорався Бущан. У наступному епізоді не врятував і він, але Локателлі поцілив у поперечину!

Збірна України заощадила сили на фінальні хвилин. Буяльський завдяки спробі сольного проходу заробив штрафний – Мудрик пробив вище воріт. Невдовзі Конопля головою не влучив у площину після навісу зірки "Челсі". Зрештою, зрівняти рахунок підопічним Реброва не судилося.

Отже, збірна України зазнала другої поразки у відборі до Євро-2024 та знову не змогла перемогти Італію. У паралельному поєдинку групи C Північна Македонія переграла Мальту на виїзді. Тепер відразу три команди – Україна та обидва переможці вечора – мають по 7 очок. 14 жовтня "синьо-жовті" зіграють проти балканців.

Читайте також: 

  • Зінченко та Ребров висловилися про нічию з Англією у відборі на Євро-2024

  • Збірна України розіграла нічию зі збірною Англії

  • Україна — Англія. Онлайн-трансляція кваліфікаційного матчу Євро-2024

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?