Збірна України сенсаційно виграла Дивізіон IB ЧС-2024 з хокею
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України сенсаційно виграла Дивізіон IB ЧС-2024 з хокею

Федерація хокею України
Хокей

Українці виграли у литовців на Чемпіонаті світу з хокею і повернулися у дивізіон 1А ЧС.

Збірна України з хокею перемогла Литву

Національна команда України з хокею переграла збірну Литви та виграла Дивізіон IB Чемпіонату світу 2024 року.

Про це повідомляє Федерація хокею України з посиланням на результат поєдинку.

Чемпіон світу-2024, Дивізіон IB, 5-й тур

Литва — Україна — 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Шайби: Норейка, 57:11 — Трахт, 09:19, 30:56, Денискін, 53:54, Пересунько, 57:51

"Синьо-жовті" заволоділи ініціативою в дебюті. Потужний старт української збірної змусив литовців оборонятися на межі фолу, тож до екватору першого періоду господарі двічі опинялися в меншості. Україна реалізувала другу чисельну перевагу — Трахт отримав передачу в лівій зоні вкидання і потужно кинув у ближню дев'ятку.

Балтійці прийшли до тями під завісу стартової 20-хвилинки. Збірна Литви на якийсь час навіть затиснула українців на власній половині. Однак, перетворити контроль над ігровою ситуацією на закинуті шайби литовській команді не вдалося. А зі стартом другого періоду збірна України зуміла вирівняти становище.

На льодовому майданчику помітно побільшало силової боротьби, а кількість кидків від обох команд зменшилася. Та за такого перебігу подій команда Дмитра Христича зуміла подвоїти перевагу. Після виграного вкидання Сисак прострілив від лівого борту, а Трахт із "п'ятака" в дотик відправив шайбу під поперечину.

У фінальному періоді "синьо-жовті" не притискалися до власних воріт. За кількістю гостроти в чужих зонах команди впродовж тривалого часу йшли нога в ногу. Та поступово збірна України заграла активніше — Денискіну ціною фолу зірвали побачення з голкіпером. Реалізував більшість сам постраждалий, потужно кинувши зі середньої дистанції.

Литва ще зуміла розмочити рахунок. Коли Андрейків опинився на лаві штрафників, то тренер балтійців зняв воротаря і випустив шостого польового. У форматі 6 на 4 чисельну перевагу господарів реалізував Норейка. Утім, ще один подібний трюк литовській збірній не вдався — українці перехопили шайбу, а Пересунько холоднокровно розписався у порожніх воротах, встановивши остаточний результат.

Результати хокейної збірної України на чемпіонатах світу

"Синьо-жовті" покинули елітний дивізіон у 2008 році. У другому за рангом — Дивізіоні IA — виступали в 2010, 2012, 2014-2015 та 2017 рр. На ЧС-2017, який приймав Київ, посіли останнє місце, зазнавши п'яти поразок у п'яти турах.

З того часу збірна України не могла повернутися в другий ешелон чемпіонату світу. Найближчою до підвищення в класі національна команда була торік. На турнірі в Естонії "синьо-жовті" фінішували другими після збірної Японії з рекордом 3 перемоги, 2 поразки.

На ЧС-2025 Україна змагатиметься з п'ятьма збірними. Дві найкращі команди секстету піднімуться в еліту хокею, а найгірша збірна вилетить в Дивізіон IB.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?