Збірна України – серед найкращих на юніорському Чемпіонаті Європи з легкої атлетики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України – серед найкращих на юніорському Чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Збірна України – серед найкращих на юніорському Чемпіонаті Європи з легкої атлетики
Джерело:  online.ua

Збірна Україна – серед найкращих на юніорському Чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Наші спортсмени завоювали 4 медалі.

Джерело: Суспільне

Збірна України завоювала 4 нагороди

В ізраїльському Єрусалимі завершився легкоатлетичний чемпіонат Європи серед спортсменів до 20 років. За 44 комплекти нагород боролись представники 44-х країн. Загалом участь у Євро взяло 1136 атлетів, із них 32 - з України.

На змаганнях за українську команду виступили 32 спортсмени.

У підсумку українські легкоатлети здобули в Єрусалимі чотири нагороди в чотирьох видах змагальної програми, а саме в потрійному стрибку та стрибках у довжину, у метанні диска, а також у бігу на 400 метрів із бар'єрами.

Як виступила Україна на Юніорському Євро

У другий змагальний день українська команда виграла одразу три нагороди. Першим призером Євро U20 від України став Нікіта Маслюк. У стрибках у довжину він виборов "бронзу" з результатом 7.97 метра.

Метальник диска Михайло Брудін, для якого ця європешість була дебютною, виграв перше "золото" для збірної України. Уже в стартовій спробі він оновив свій найкращий результат сезону та рекорд сезону у світі серед молоді - 66.58 метра. Саме ця спроба стала переможною для українця, а найближчого конкурента він обійшов на понад шість із половиною метрів.

Пізніше того ж дня в секторі з потрійного стрибка Олександра Чернуха виграла ще одне "золото": в останній спробі вона стрибнула на 13.63 метра і залишила позаду найближчу переслідувачку, сербку Теодору Боберич.

У заключний день змагань, 10 серпня, четверту медаль збірній України принесла бігунка на 400 метрів із бар'єрами Олена Машанєнкова. Вона фінішувала другою з третім найкращим часом у кар'єрі - 56.83 секунди.

За кількістю медалей українці посіли 12-ту сходинку серед усіх збірних.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?