Збірна України виборола "золото" на турнірі Grand Slam з дзюдо у Тбілісі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України виборола "золото" на турнірі Grand Slam з дзюдо у Тбілісі

Юлія Курченко

Збірна України з дзюдо завоювала дві медалі на турнірі серії Grand Slam у грузинському Тбілісі. Володаркою золотої нагороди стала Юлія Курченко, а Єлизавета Литвиненко виграла "бронзу".

Що відомо про результат Збірної України по дзюдо

Обидві нагороди наші спортсменки здобули у ваговій категорії до 78 кг.

На шляху до фіналу Курченко перемогла казахстанку Аруну Джангелдіну, британку Емму Рід, "нейтральну" росіянку Любов Орлову. та чемпіонку Європи Аліну Бьом з Німеччини. У сутичці за "золото" Юлія здолала Гуше Стенгейс з Нідерландів.

Литвиненко перемогла британку Наталі Павелл та срібну призерку Олімпіади-2016 з Франції Одрі Тшемео, після чого у півфіналі зазнала поразки від Стенгейс. Відтак Єлизавета потрапила до "бронзового" поєдинку, де виявилася сильнішою за китаянку Ма Чженчжао.

Юлія Курченко

Для Курченко це перше в кар'єрі "золото" на турнірах серії Grand Slam – до цього в її активі були лише "срібло" та "бронза". Також це десята золота медаль в історії збірної України на цьому рівні.

Литвиненко завоювала свою другу медаль на змаганнях Grand Slam. Першу нагороду (також "бронзу") вона виграла цього року в азербайджанському Баку.

Українські дзюдоїсти отримали три медалі

Збірна України з дзюдо має 3 медалі на European Open.

Вперше зійшов на п'єдестал змагань такого рівня Ярослав Давидчук. І відразу отримав "золоту" медаль в ваговій категорії до 90 кг.

У цій же ваговій категорії бронзу виборов Іван Кутенков, перемігши у втішній сутичці співвітчизника Артема Бубиря.

Ще одна медаль бронзового ґатунку в активі Олексія Єршова, що змагався в ваговій категорії до 100 кг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?