Українець Ядов здобув бронзову медаль чемпіонату Європи з дзюдо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українець Ядов здобув бронзову медаль чемпіонату Європи з дзюдо

Дзюдо
Джерело:  Суспільне. Спорт

Збірна України з дзюдо здобула другу нагороду на чемпіонаті Європи 2023 року.

Богдан Ядов здобув бронзову медаль чемпіонату Європи з дзюдо

Євро-2023 з дзюдо стартував у Монпельє (Франція) у п'ятницю, 3 листопада. До складу збірної України на турнір увійшли 11 спортсменів: шість чоловіків та п'ять жінок.

У перший змагальний день дебютну медаль для України на Євро-2023 здобув Дільшот Халматов. Він вперше став віцечемпіоном Європи у ваговій категорії до 60 кг.

А Богдан Ядов приніс "синьо-жовтим" другу нагороду, здобувши перемогу у сутичці за "бронзу".

У медальній сутичці Ядов здобув перемогу над Яшаром Наджафовим з Азербайджану та став бронзовим призером Євро-2023. Це його друга медаль на рівні чемпіонатів Європи.

До слова, Богдан Ядов 26-річний український дзюдоїст з Києва. Чемпіон Європи 2022 року та бронзовий призер 2023-го у ваговій категорії до 66 кг.

Також з 2019 року — володар п'яти медалей серії Грендслем, зокрема дебютного "золота" в Парижі 2023-го. На юніорському рівні — віцечемпіон Європи 2015 року.

Що відомо про Євро-2023

Чемпіонка Євро-2017 та лідерка збірної України Дар'я Білодід пропускає змагання в Монпельє через травму.

Всього на французькому турнірі розіграють 14 комплектів нагород у чоловічих та жіночих індивідуальних змаганнях.

На минулому Євро "золото" Ядова стало єдиною нагородою України, що посіла дев'яте місце в підсумковому медальному заліку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?