Україна не бойкотуватиме чемпіонат Європи з дзюдо через допуск росіян та білорусів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна не бойкотуватиме чемпіонат Європи з дзюдо через допуск росіян та білорусів

Українська збірна з дзюдо
Джерело:  online.ua

Українська збірна з дзюдо вирішила виступити на турнірі попри допуск росіян та білорусів у нейтральному статусі.

Українська команда виступатиме на турнірі

Федерація дзюдо України повідомила про участь збірної України з дзюдо на чемпіонаті Європи серед чоловіків та жінок, який відбудеться з 3 по 5 листопада в Монпельє (Франція).

У квітні 2023 року Міжнародна федерація дзюдо (IJF) повернула до міжнародних змагань росіян, відреагувавши на рекомендацію МОК допустити російських та білоруських спортсменів у нейтральному статусі. У травні аналогічне рішення ухвалив Європейський союз дзюдо (EJU).

Через допуск атлетів з Росії і Білорусі до чемпіонату світу Україна бойкотувала змагання, які пройшли у травні в катарській Досі. На ЧС-2023 виступили одразу 19 індивідуальних "нейтральних" атлетів з цих країн.

Утім, Федерація дзюдо України прийняла рішення не бойкотувати Євро-2023, щоб не ставити під загрозу кваліфікацію на Олімпіаду 2024 року.

Можливий пропуск чемпіонату Європи ставить під загрозу кваліфікацію українських дзюдоїстів на Олімпійські ігри 2024 року у Парижі. Зважаючи на ці ризики, Президією ФДУ було прийнято одностайне рішення щодо участі нашої збірної у чемпіонаті Європи-2023 у Монпельє, — йдеться у заяві ФДУ.

Як зазначила українська федерація, EJU допустив до участі на Євро-2023 у нейтральному статусі 21 спортсмена з Росії та Білорусі, частина з яких є військовослужбовцями та представниками силових структур своїх країн. IJF та EJU не відреагували на звернення ФДУ щодо цих фактів.

До складу збірної України на Євро-2023 увійшли 11 спортсменів: шість чоловіків та п'ять жінок. До списку не потрапила бронзова призерка Олімпійських ігор Дар'я Білодід, причини цього поки невідомі.

Російські та білоруські лижники не братимуть участі у міжнародних змаганнях

Міжнародна федерація лижного спорту (FIS) залишила чинним відсторонення російських та білоруських спортсменів перед стартом сезону 2023/24.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

Найвища рада правління FIS ухвалила відповідне рішення на засіданні 25 жовтня. Усунення залишатиметься чинним на невизначений термін – "до подальших розпоряджень".

Нинішня політика, яка забороняє участь російських та білоруських спортсменів та офіційних осіб у заходах FIS, залишатиметься у силі до подальших розпоряджень, – йдеться у звіті за підсумками засідання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?