Скандал на ЧС-2023 з карате. Українка Терлюга втратила перемогу після протесту суперниці з Болгарії — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Скандал на ЧС-2023 з карате. Українка Терлюга втратила перемогу після протесту суперниці з Болгарії — відео

Ukrainian Karate Federation
Анжеліка Терлюга

Болгарська команда оскаржила підсумок двобою, у якому перемогла Терлюга, мотивувавши такий крок несправністю табло. Організатори турніру вирішили його переграти. Утім, не повністю, а з часу 1:17 та рахунком 5:4 на користь Горанової.

Українка Терлюга втратила шанс на “золото” ЧС-2023 з карате

Українська каратистка Анжеліка Терлюга не зможе поборотися за "золото" чемпіонату світу 2023 року через сумнівні рішення організаторів змагань.

Про це повідомляє Ukrainian Karate Federation.

31-річна українка поступилася болгарці Івет Горановій у 1/2 фіналу ЧС-2023. Поєдинок переграли після протесту суперниці на перший результат сутички на користь Терлюги (14:11).

Болгарська команда оскаржила підсумок двобою, мотивувавши такий крок несправністю табло. Організатори турніру несподівано вирішили переграти двобій. Утім, не повністю, а з часу 1:17 та рахунком 5:4 на користь Горанової. Вона фактично уникала контактів із українкою та зуміла втримати перемогу (6:4).

Терлюга тепер побореться за бронзову нагороду ЧС-2023. Її сутичка за втішну медаль змагань запланована на 28 жовтня. Найвищим досягненням українки в кар'єрі залишається "срібло" Олімпіади-2020.

Реакція на скандал поєдинку Терлюга – Горанова

Українська федерація карате назвала рішення організаторів "пограбуванням". Згадали також і подібний випадок майже десятирічної давності. Тоді переграти всю сутичку змусили Станіслава Горуну, який виграв півфінал у японського каратиста. Українець програв і повторний бій, і поєдинок за "бронзу".

Сама Терлюга назвала день збігом усього найгіршого, що могло трапитися з нею. Вона справедливо запитує збірну Болгарії, чи вчинили б вони так само, якби Горанова перемогла. Знайшла українка слова і персонально для принципової суперниці.

Тобі з цим жити, Івет. Ти саме так хотіла в фінал чемпіонату світу?! Хай всі люди, які до цього причетні відчують мій біль. WKF, ви вкрали мій фінал чемпіонату світу. Я ніколи не вибачу за цей день. Це був не спорт. Це просто несправедливість, – заявила Терлюга.

Підтримати каратистку в коментарі "прийшла" Ольга Харлан. Іменита фехтувальниця не з чуток знайома з несправедливістю в світі спорту. На ЧС-2023 її позбавили перемоги за відмову потиснути руку росіянці, яка підтримала агресію РФ проти України.

Виродки. Будь мужньою! – написала зірка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?