Збірна України здобула перемогу на Олімпіаді з шахів-2022
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України здобула перемогу на Олімпіаді з шахів-2022

Збірна України здобула перемогу на Олімпіаді з шахів-2022
Джерело:  online.ua

Переможцем цьогорічної Олімпіади з шахів у змаганнях серед жінок стали українські шахістки, що у фіналі випередили суперниць з Індії та Грузії.

Джерело: офіційні результати змагань

Українські спорстменки перемогли на на Шаховій олімпіаді-2022

Українські шахістки зайняли перше місце у турнірі, в якому приймали участь представники 162 країн.

Україна здобула перемогу за результатами 11 туру змагань.

Зокрема, українські шахістки переграли сбірну Польщі з рахунком 3:1.

Перемогами завершили власні партії Марія Музичук та Анна Ушеніна, у той же час Анна Музичук і Наталія Букса зіграли у нічию.

При цьому фаворит турніру Індія сенсаційно зазнала поразки від США.

Марія Музичук (фото - facebook.com/UkrainianChessFederation)

Українська сбірна та сбірна Грузії здобули по 18 пунктів з 22 можливих, проте за додатковими показниками, українки випередили суперниць.

Індія, США та Канади фінішували з 17-ма очками.

Напередодні ФІДЕ визначила Узбекистан наступним господарем Шахової олімпіади-2026.

Збірна України тричі перемагала на цих змаганнях. Чоловіки тріумфували в 2004 і 2010 рр. (в іспанській Кальвії та російському Ханти-Мансійську відповідно), а жінки здобули перемогу в 2006-му в Турині.

 На шаховій Олімпіаді Україна виступила у жіночому турнірі у зірковому складі: Марії та Ганни Музичук, Анни Ушеніної, Юлії Осьмак та Наталії Букси. Турнір проводився уперше за чотири роки: на попередній Олімпіаді у 2018 році українки посіли друге місце, поступившись лише команді Китаю.

До шахової Олімпіади українки підходили у статусі другого номеру рейтингу. Лідерками жіночого рейтингу були шахістки з Індії на чолі з чемпіонкою світу-2019 у рапіді Гампі Конеру.

Формат змагань шахової Олімпіади передбачав 11 раундів, які грали команди за швейцарською системою. Загалом у жіночому турнірі взяли участь 162 збірні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?