Збірна України здобула "золото" на Кубку світу з артистичного плавання — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України здобула "золото" на Кубку світу з артистичного плавання — відео

Збірна України здобула "золото" на Кубку світу з артистичного плавання — відео
Джерело:  Суспільне. Спорт

Збірна України з артистичного плавання у двох дисциплінах здобула медалі на третьому етапі Кубка світу-2024 з водних видів спорту.

Головні тези:

  • Збірна України з артистичного плавання виборола золото на третьому етапі Кубка світу-2024.
  • Українські спортсмени виступали у трьох дисциплінах: дуети, акробатична група.
  • Український дует здобув четверте місце у технічній програмі та третє місце у довільній, а група отримала золото.
  • Спортсмени отримали єдину ліцензію на Олімпіаду-2024, проте участь в ній не гарантована.
  • Олімпійські змагання з артистичного плавання відбудуться у серпні 2024 року в Парижі.

Як пройшов виступ збірної України на третьому етапі Кубка світу-2024 

У фіналі третього етапу Кубка світу-2024 Україна була представлена у трьох дисциплінах: у довільному та технічному дуеті, а також в акробатичній групі.

За медалі в парних дисциплінах боролись Марина та Владислава Алексіїви, а також дует Дар’ї Мошинської і Анастасії Шмоніної. В групі збірна змагалась складом з восьми артистичних плавчинь: Іванна Бурба, Амелія Волинська, Олександра Горецька, Марія Здоровцова, Аліса Кулик, Єлизавета Лимар, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко.

У змаганнях в акробатичній групі збірна України з синхронного плавання здобула "золото". Українки за свій виступ отримали 244.4834 бали, обійшовши суперниць з Китаю на 1.8334 бала.

У змаганнях дуетів у технічній програмі сестри Алексіїви зупинились за крок від медалі, посівши четверте місце з результатом 245.1533 бала. Мошинська та Шмоніна стали шостими — 239.0484 бала.

Натомість за довільну програму Алексїїви отримали від суддів 242.1772 бала та посіли третє місце. Українки поступились лише японкам (253.7730) та канадкам (246.5501), які здобули "золото" та "срібло" відповідно.

Що відомо про Кубок світу-2024 з водних видів спорту

Збірна України з синхронного плавання вперше за рік посіла на першу сходинку п'єдесталу в акробатичній групі. Востаннє "золото" синхроністки здобували 4 червня 2023 року на Суперфіналі Кубка світу в Ов'єдо.

Сестри Алексіїви здобули для України єдину ліцензію на Олімпіаду-2024 в артистичному плаванні ха підсумками другого етапу ЧС-2024 з водних видів спорту. Ці перепустки є неіменними — Алексіївим не гарантована участь в олімпійському турнірі.

Змагання дуетів на Олімпіаді заплановані на 9-10 серпня — вони закриватимуть програму артистичного плавання в Парижі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?