Зеленський призначив Івана Федорова очільником Запорізької ОВА
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський призначив Івана Федорова очільником Запорізької ОВА

Офіс Президента України
Зеленський і Федоров

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запорізької області, де провів нараду з військовим командуванням, представив нового голову Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова, який раніше був мером нині окупованого Мелітополя.

Івана Федорова призначено головою Запорізької ОВА

В Офісі президента зазначили, що на початку наради з військовим командуванням і керівниками правоохоронних органів області, президент представив новопризначеного голову Запорізької ОДА Івана Федорова.

Зеленський відзначив важливість того, щоб керівництво області працювало безпосередньо на місці й добре розуміло специфіку регіону.

Потрібно зробити все, щоб Україна повернулась у ваш рідний Мелітополь. Україна сьогодні бореться за це. Це обов’язково станеться, — сказав він, звертаючись до Федорова.

Федоров подякував за довіру й зазначив, що для нього честь і відповідальність очолити рідну Запорізьку область.

Моя основна мета — щоб усі люди, які дуже бажають повернутися додому, якомога швидше могли це зробити. Але й у прифронтовому Запоріжжі життя має тривати. Люди мають вірити в Запоріжжя і нашу державу Україну, — зазначив він.

Іван Федоров: що відомо

Федоров з грудня 2020 року був міським головою нині тимчасово окупованого Мелітополя й після початку повномасштабної війни певний час перебував у російському полоні.

Указ про призначення Федорова головою ОВА президент підписав 2 лютого. Він замінить на посаді Юрія Малашка.

26 лютого 2022 року російські війська тимчасово окупували місто Мелітополь.

Після окупації Мелітополя російськими військами, 11 березня 2022 Федорова викрали після його відмови співпрацювати з окупантами.

Мешканці міста виходили на протест з вимогою звільнити мера. Через кілька днів Федорова обміняли на девʼятьох полонених росіян.

Після звільнення з полону Іван Федоров був нагороджений орденом "За мужність" третього ступеня.

Протягом 2010-2015 років Іван Федоров працював депутатом Мелітопольської міської ради. Потім став депутатом Запорізької обласної ради від «Блоку Петра Порошенка» і членом постійної депутатської комісії з питань бюджету.

У 2019 році Федоров перебував на посаді радника міського голови Мелітополя з питань містобудування та архітектури. У грудні 2020-го став мером Мелітополя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?