Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський висунув безкомпромісну вимогу НАТО на тлі війни в Ізраїлі

Володимир Зеленський

Український лідер Володимир Зеленський вимагає у членів НАТО негайно об'єднатися та розпочати активну боротьбу з тероризмом. Окрім того, глава держави порівняв тактику ХАМАС в Ізраїлі з тактикою армії РФ, яку та використовує проти України. 

Зеленський звернувся до НАТО після атаки ХАМАС на Ізраїль

Нова потужна заява президента України пролунала під час його звернення до засідання Парламентської асамблеї НАТО в Копенгагені.

Володимир Зеленський наголосив, що міжнародна спільнота не має права ігнорувати той факт, що атаки ХАМАС на Ізраїль жодним чином не відрізняються від атак РФ на Україну.

На переконання українського лідера, ізраїльські журналісти, які були в Україні та стали свідками наслідків звірств Росії, можуть підтвердити його слова.

Те саме зло, і єдина різниця полягає у тому, що це – терористична організація, яка атакувала Ізраїль, а тут – терористична держава, яка напала на Україну, – пояснив членам НАТО президент України.

Зеленський пов'язав Іран з війною в Україні та атакою на Ізраїль

Глава держави звертає увагу на те, що насправді офіційний Тегеран "не може сказати, що він не має нічого спільного з тим, що відбувається в Україні".

Не можна забувати той факт, що іранська влада активно продає безпілотники Shahed Росії.

Ба більше, як зазначає Зеленський, Іран не має жодного права брехати про те, що "не має нічого спільного з тим, що відбувається в Ізраїлі", якщо влада країни на офіційному рівні заявляє про підтримку терористів ХАМАС.

Як далеко може зайти таке зло? Не далі, ніж ми йому дозволимо. Наша єдність повинна та може зупинити зло. Наше бажання до миру, а не їхнє бажання крові має визначати, як живе світ. Наші правила, які ґрунтуються на міжнародному праві, а не їхні спроби зробити смерть правилом, – підкреслив президент України.

Зеленський закликає міжнародну спільноту до єдності

На переконання українського лідера, "зараз не час йти з міжнародної арени у внутрішні суперечки, а також час ізолюватися”.

Він закликав союзників України нарешті визнати, що терор на одному континенті впливає на глобальні справи загалом.

"Європа має бути активною. США повинні бути активними. Китай, Індія, арабські держави повинні відчути, як багато може розвалитися, якщо вони дозволять терористам досягнути їхніх цілей. Туреччина, Бразилія і вся Латинська Америка, Японія, Австралія, Канада, африканські держави, центральноазійські держави, Корея, Пакистан, Індонезія, Кариби, тихоокеанські держави – кожен повинен бути активним на захист життя та міжнародного права, - підкреслив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?