Зеленський зустрівся з президентом Фінляндії — деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський зустрівся з президентом Фінляндії — деталі

Володимир Зеленський
Фінляндія

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі своїм фінським колегою Саулі Ніїністьо. Однією з обговорень стала формула миру.

Зеленський зустрівся з президентом Фінляндії

Зеленський зазначив, що зустрівся з президентом Фінляндії, щоб подякувати йому за 21 пакет оборонної допомоги для українських захисників та за подвоєння виробництва артилерійських боєприпасів у Фінляндії.

Такі кроки критично важливі не тільки для нашої свободи, але й для свободи інших європейських країн, особливо для тих, хто має спільний кордон з Росією. Європейське середовище безпеки докорінно змінилося, і ми можемо захистити нашу спільну свободу, лише діючи разом і з довгостроковими зобов'язаннями, - додав президент.

Він також уточнив, що під час переговорів було порушено тему формули миру та того, як досягти справедливого миру в Україні, у всій Європі та за її межами.

Допомога Фінляндії

Нагадаємо, Фінляндія є одним із союзників України з початку повномасштабного вторгнення росіян.

Ще вчора, 12 грудня, країна заявила про намір значно збільшити виробництво боєприпасів для того, щоб довгостроково підтримувати наших військових до 2030-х років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?