Зеленський зустрівся з президентом Сербії — перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зустрівся з президентом Сербії — перші подробиці

Офіс Президента України
Зеленський зустрівся з президентом Сербії

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Сербії Александаром Вучичем. Зустріч пройшла в межах участі в четвертому саміті Європейської політичної спільноти, що проходив у Великій Британії.

Головні тези:

  • Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Сербії Александаром Вучичем на четвертому саміті Європейської політичної спільноти.
  • Обговорили розвиток двосторонніх відносин та участь Сербії у спільних ініціативах з миротворчості.
  • Сербія не є країною ЄС, але надавала гуманітарну допомогу Україні, не підтримуючи агресію Росії.
  • Президенти підкреслили важливість діалогу та політичних рішень для відновлення миру та стабільності у регіоні.
  • Зустріч відзначила поглиблення співпраці між двома країнами та підтримку України у складних геополітичних умовах.

Зеленський зустрівся з президентом Сербії

Глава держави подякував за фінансову та гуманітарну допомогу для України, а також відзначив участь Сербії в першому Саміті миру та приєднання країни до Спільного комюніке, — сказано в повідомленні.

Президенти також обговорили розвиток двосторонніх відносин та узгодили перебіг виконання домовленостей, які були укладені раніше.

Пізніше Вучич у пості в Instagram написав, що під час зустрічі із Зеленським обговорив "усі виклики та важливі питання, як для Сербії та України, так і для Європи та світу".

Я наголосив на важливості відновлення миру та стабільності на нашому континенті та повторив, що цього можна досягти лише шляхом діалогу та політичних рішень, — написав він.

Відносини Сербії та України

Сербія не є країною ЄС та підтримувала санкції проти Росії. Водночас, Сербія і не підтримала агресію Кремля проти України.

Попри це Сербія передавала гуманітарну допомогу Україні. Зокрема, наприкінці серпня 2023 року було передано 14 вантажівок для постраждалих від підриву окупантами Каховської ГЕС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?