Зеленський анонсував нове рішення щодо українських олігархів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський анонсував нове рішення щодо українських олігархів

Зеленський анонсував нове рішення щодо українських олігархів
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський звертає увагу на те, що в часи швидкого накопичення капіталу частина підприємств дісталася олігархам. Він пообіцяв, що окремі стратегічні енергооб'єкти нарешті заберуть в олігархів та повернуть під контроль держави.

Джерело:  Офіс Президента України

Зеленський оцінив ймовірність націоналізації підприємств

Як зауважив глава держави, підприємства потрібно повертати під контроль держави там, де це дозволяє закон.

Насамперед йдеться про те, що коли Україні важливо забезпечити надійність енергетики взимку.

Деякі енергетичні об'єкти мають повернутися під контроль держави, щоб не було тих чи інших ризиків. Є підприємства, на які ми не можемо і зайти, і забезпечити їхню безпеку. Це абсолютно вимога воєнного часу, – наголосив Володимир Зеленський.

Він також додав, що ідентично потрібно й з іншими стратегічними галузями.

Зеленський розказав про виробництво зброї в Україні

За словами українського лідера, наша країна виготовляє таку кількість "Нептунів", "Стугн" та "Корсарів", яка навіть не у десятки разів більша, ніж до війни.

Глава держави зазначив, що йдеться про колосальні масштаби.

Вони постійно на фронті, їх схвалюють наші військові, хочеться ще більше, але ви не уявляєте, яку кількість ми будуємо,– наголосив Зеленський.

Президент також підтвердив, що Україна почала виготовляти зброю зразка НАТО, якої не мало б бути на території нашої держави.

У нас є вітчизняна артилерія 155 калібру на полі бою. У нас системне виробництво. Цього поки мало для фронту, але це в рази більше ніж було, – підсумував Володимир Зеленський.

Ба більше, наша країна самостійно виготовляє дрони. Глава держави запевняє, що особисто перевіряє виробництво.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?