Зеленський анонсував новий план боротьби з Північним потоком-2
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський анонсував новий план боротьби з Північним потоком-2

Зеленський анонсував новий план боротьби з Північним потоком-2
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський офіціно повідомив, що в нашій країні розробляється програма щодо термомодернізації на декілька тисяч багатоповерхівок, яка коштуватиме близько 100 млрд грн найближчі три роки.

Джерело:  Фейсбук-сторінка Офіса президента

Зеленський анонсував програму енергоефективності в Україні

За словами глави держави, в ОПУ та Міністерстві економіки вже працевлаштовані спеціалісти, які сконцентруються конкретно на цій реформі. Її головна ціль – зменшити споживання газу на тлі загрози з боку газопровод "Північний потік-2", який може завдати нашій країні серйозних збитків.

"Реформа для держави буде коштувати 300 млрд грн щодо всіх багатоповерхівок коштуватиме. Це все, що ми маємо зробити – школи, комунальні підприємства. Це складна реформа, таких обсягів ніколи не було, і таких грошей в Україні наразі немає", – пояснив президент.

Як стверджує Володимир Зеленський, в 2022 році і через рік планується пілотна модернізація великої кількості багатоповерхівок.

"І на цьому прикладі покажемо, що ці будинки беруть газу вдвічі менше. На найближчі 3 роки на програму передбачено близько 100 млрд грн витрат. Три роки – термін, який залишився до закінчення контракту з Газпромом, протягом дії якого РФ сплачує Україні за законтрактований транзит газу навіть за його фізичної відсутності", - розповів президент.

За словами Зеленського, у зв'язку з можливим скороченням транзиту газу через Україну Росією, необхідно створити план реалізації програми на 5 років.

"Це дуже складно, ми не знаємо, чи зможемо це зробити", – наголосив глава держави.

Команда Володимира Зеленського хоче, щоб українські громадяни споживали в межах 60% видобутку газу в нашій країні, а решту можна було експортувати й отримувати прибутки. Що менше споживання завдяки енергоефективності – то більше можна експортувати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?